2720 1 1 fdffesfsd
фото ілюстративне
Якщо вдатися в історію, то використання будь-яких атракціонів було заборонено ще у 2017 році ухвалою львівської мерії. Проте, машинки для діток і далі курсували попри будь-які заборони площею біля Оперного театру та на інших центральних вулицях. Тепер, дозволили для експлуатації атракціонів площу перед Львівським цирком.

Тож, сьогодні, 22 жовтня, на засіданні виконавчого комітету, прийняли рішення «Про визначення місця надання послуг з прокату дитячих механізованих автомобілів, мотоциклів, мопедів, електровеломобілів, сігвеїв, гіроскутерів, ховербордів». Так, воно визначає місцем прокату площу перед Львівським державним цирком.

«Наше законодавство є недосконалим стосовно надання послуг прокату, зокрема дитячих електромобілів, сігвеїв, героскутерів. Достатньо довгий час не вносились зміни стосовно правил надання таких послуг. Відтак на засіданні виконавчого комітету було зроблено перший крок — визначено площу перед Львівським державним цирком місцем, де можна надавати такі послуги. Тобто кататись на цих машинках у Львові можна буде тільки навпроти цирку.

В другому пункті цього рішення виконкому передбачено скерувати його в поліцію та в Галицьку районну державну адміністрацію. Ці два органи мають здійснювати контроль за виконанням цього рішення", — розповіла Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР.

Нагадаємо, ухвалою Львівської міської ради заборонено будь-які атракціони в центральній частині міста без дозволу органів місцевого самоврядування ще у 2017 році Зокрема, працівники ЛКП «Муніципальна варта» неодноразово вилучали машинки, що неправомірно курсують на проспекті Свободи, на площі перед Оперним театром, створюючи небезпеку як для пішоходів, так і для водіїв. Відтепер же, єдиним і дозволеним місцем для катання на подібних машинках-атракціонах є площа перед Львівським державним цирком.