unnamed6666666666666666667772882
фото умовне
У Львові скерують звернення до центральних органів влади, аби тимчасово обмежити інспекційні перевірки підприємств у період карантину, та призупинити перевірки міської інспекції праці. Так вирішили сьогодні на засіданні виконавчого комітету.

- Цей проект рішення - «Про обмеження заходів контролю суб'єктів підприємницької діяльності на період дії карантину».підготовлено за результатами зустрічі, яка відбулась за участі міського голови з ініціативною групою підприємців. Це рішення передбачає ініціювання перед Асоціацією міст, Кабміном та Верховною Радою України прийняття законів № 3993 та № 3853−1, які вже по суті є напрацьовані і зареєстровані у Верховній Раді. Ці проекти законів спрощують ведення господарської діяльності для платників єдиного податку, і загалом сприяють розвитку та збереженню спрощеної системи оподаткування. Також цим проектом рішення ми звертаємось до державних контролюючих органів, які проводять перевірки. Ми звертаємось щодо непроведення таких перевірок у період карантину. Передусім це стосується Держпраці та Державної податкової служби, які по-суті почали проведення інспекційних відвідувань, накладають штрафи та частково проводять перевірки. Ми звертаємось щодо заборони проведення перевірок, зокрема, малого та мікробізнесу, які по-суті є найбільш чутливою категорією у період карантину. Зі своєї сторони, ми забороняємо проведення інспекційних відвідувань нашою міською інспекцією праці, яка є при Львівській міській раді, — зазначив начальник управління економіки Олег Забарило.

«Ситуація дуже складна. Якщо би ви пройшлись по тих точках, де працює малий та середній бізнес, то ви побачите дуже низьку активність. Підприємці на межі виживання. Коли держава хоче ще й з листопада відновити всі перевірки, це означає добити до кінця, - зазначив мер Львова Андрій Садовий.