dcfffgfhhh19 жовтня 2020 року у Львівському музеї історії релігії відкрили виставку «Він змінював світ», присвячений сторіччю з дня народження св. Папи Івана Павла ІІ. Серед експонатів — унікальні дитячі, родинні світлини, портрети Івана Павла IІ, скульптура, пам’ятні медалі, монети, марки та особисті речі святого.

Виставка діятиме у Львівському музеї історії релігії до 31 січня 2021 року. Гостями заходу були архиєпископ та митрополит Львівський Ігор Возьняк, референт католицьких ЗМІ у Львівській архидієцезії о. Олександр Кусий. Про це пише РІСУ.

Про Івана Павла ІІ владика Ігор згадує як про сучасного святого й називає його всесвітнім папою: «Папу Івана Павла ІІ згадуємо як сучасного святого, що жив ще в наші часи й служив Церкві. Жоден зі святих отців не об’їхав стільки країн світу, як це зробив святий Іван Павло ІІ. Його можна назвати „всесвітнім Папою“, який любив людей, а люди любили його. Він усіх зустрічав із відкритими обіймами. Папа показав нам: щоб стати святим, не потрібно здійснювати великих чи мученицьких подвигів. Він довів, що можливо бути святим у сучасному світі, дотримуючись Божого Закону і люблячи ближнього».

До виставкового проєкту долучився митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький, який був особистим секретарем святого. Він поділився особистими речами Папи, які можна побачити усім охочим. Його вітальне слово передав отець Олександр Кусий, у якому владика згадує про особливе ставлення папи Івана Павла ІІ до України, зокрема до Львова: «Радію, що сьогодні Львівський музей історії релігії вшановує пам’ять великого папи, проповідника цивілізації любові, який носив у серці Україну та Львів. Ті, хто відвідуватиме цю виставку, сподіваюся, відчуватиме близькість святого папи та отримає Божу благодать за його заступництвом».gggghyy5re2wwwee