123276360 3421800951190686 9062768648253271421 nНаступного тижня, з 5 до 8 листопада в місті Нові Сад (Сербія) відбудеться чемпіонат світу з самбо серед чоловіків та жінок (спортивне та бойове), а також чемпіонат світу з самбо серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат. 

Про це повідомляє Відділення НОК України у Львівській області у Фейсбук.

В дорослому чемпіонаті світу візьме участь 27 українських спортсменів, а в молодіжному - 40. Є серед них і представники Львівщини.

Єдиною представницею нашої області на чемпіонаті світу серед дорослих буде Василина-Ірина Кириченко Vasylyna Kyrychenko (тренери: Андрій Надопта, Араз Туваков) - 24-річна спортсменка, яка однаково успішно виступає, як у самбо, так і в дзюдо. Дівчина виступить в Сербії у ваговій категорії +80 кг. Змагання у неї пройдуть в неділю, 8 листопада. Василина-Ірина є дебютанткою дорослого чемпіонату світу. У 2013 році вона стала чемпіонкою світу серед юніорок віком до 18 років. Тоді у фінальній сутичці львів’янка здобула перемогу над представницею Росії Крістіною Усовою. Ті змагання пройшли в Салоніках (Греція).
В ці дні, з 28 жовтня, в Нові Сад відбувається навчально-тренувальний збір із загальної та спеціальної підготовки національної збірної команди України з боротьби самбо до чемпіонату світу серед чоловіків та жінок.
"Навчально-тренувальний збір проходять за чітким планом, складеним головним тренером жіночої збірної команди, - розповіла Василина-Ірина в коментарі сторінці Відділення НОК України у Львівській області. - Підходжу до змагань з позитивним настроєм. За попередніми даними, в чемпіонаті світу візьмуть участь представники 44 країн. Поширення коронавірусу в світі не дозволило приїхати більшій кількості команд. До речі, у зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією турнір відбудеться без глядачів".
Наша спортсменка також розповіла, що головними її конкурентками на чемпіонаті світу будуть самбістки з Білорусі, Росії та Грузії.
Що ж до чемпіонату світу серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат, то у ньому візьмуть участь троє львівських самбістів - Андрій Сударіков, Микола Грибик і Марта Чаплінська. Також у складі офіційної делегації національної збірної тренери Семен Сударіков та Ярослав Грибик.