shept21
фото ілюстративне
Львівська влада хоче повернути цей історичний будинок у власність міста для суспільних потреб. Проте, громадськість вважає, що не все однозначно - і важливо вивчити це питання, що може видатися суперечливим.

Завтра, 13 листопада мерія готує для засідання виконкому проект рішення стосовно можливості викупу всіх тих приміщень для суспільних потреб. Наступний крок — це оцінка майна. Свою позицію у Львівській міськраді висловили -  цей будинок має бути збережений для громади, і робити його власністю громади. Це важливо, бо тут пам’ятка архітектури, пов’язана з Митрополитом Андреєм Шептицьким і Олексом Новаківським. 

Проте, окремі представники громади вважають, що це питання потребує детального розгляду, вивчення й аналізу. Зокрема, лвьівська журналістка Світлана Хитрова інтернет-порталу "Діло" зазначила, що спершу треба вивчити, - чим займається музей, яку діяльність веде.

“Це ніби те саме приміщення, але його так би мовити житлова частина, яка була гуртожитками заводу, - коментує Хитрова "Ділу". - Мешканці ці кімнатки гуртожитку продали. Теперішній власник, котрий їх викупив, продає цей гуртожиток цілком. Була в музеї кілька років тому. Запросили на виставку художника, якого підтримали тільки дві пані. Куди їм ще 10 кімнат – не розумію. Скільки ж стурбованої громадськості там взагалі за життя було і чому так легко підхопили хайп від мерії? Такий галицький-галицький випадок. І загалом цікаво, що відбувається в цьому музеї, скільки відвідувачів за рік, які заходи він провів поотягом поточного року тощо