7348399323 лютого біля меморіалу героям Вовчухівської наступальної операції поблизу села Вовчухи Львівського району відбулися заходи з відзначення пам'яті воїнів Української Галицької Армії.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Вшанувати 105-ту річницю від початку операції зібралися представники Львівської обласної ради, Городоцької територіальної громади, священники, громадські діячі, вчителі, молодь.

Присутні взяли участь у поминальному молебні за загиблими воїнами, а також пригадали про історію військової операції, багатьох учасників якої поховано на місцевому цвинтарі.

«Вовчухівська наступальна операція могла змінити хід історії. На превеликий жаль, нашим дідам і прадідам не вдалося перемогти. Тоді не було такої єдності міжнародної спільноти щодо української незалежності, яку ми маємо зараз. І тоді державність нами була втрачена.

Але Вовчухівська офензива має величезне значення для мілітарної історії. Учасники наступу, воїни УГА, боролися за незалежність України. За їхнім прикладом формувалася згодом Українська повстанська армія», – сказав у виступі голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради, директор Меморіально-пошукового центру «Доля» Святослав Шеремета.