WhatsApp Image 2020 11 20 at 19.59.29Сьогодні, 20 листопада, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили допис, проілюстрований відео, щодо водія позашляховика «Мерседес», який виїхав сходами до самих вхідних дверей під’їзду багатоповерхового будинку. Як зазначалось у публікації, подія сталась близько опівночі у місті Пустомити.

Співробітники Пустомитівського відділу поліції провели перевірку та встановили особу водія-порушника. Ним виявився 36-річний львів’янин, депутат місцевої ради Солонківської ОТГ від «ЄС» від Микола Пущак.

Правоохоронці склали на чоловіка протоколи за ч.6 ст.121 та ч.1 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкції статей передбачають покарання - накладення штрафів в розмірі, відповідно, десяти та п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тим часом Пущак заперечив свою причетність до подій. "Я не розумію, про що йдеться" – сказав він журналістам.

А от Жидачек оприлюднив повідомлення стосовно нічного інциденту в Facebook. Він каже, що за кермом був водій Пущака та він сам захотів виїхати на сходи. Тим часом депутати нібито просили і забороняли водію це робити, а той не послухав.

Новообрані політики заявили на водія в поліцію, а Жидачек вже передав кошти на відновлення пошкодженого майна будинку.

Під цим повідомленням написав заступник глави МВС Геращенко: "Вас, двох депутатів, сім’я одного з котрих є власником авто, водій не послухався?! Цікаво. що ж ви за народні обранці, яких навіть власний водій не слухається?".

Нагадаємо, У ніч на п’ятницю, 20 листопада, двоє новообраних місцевих депутатів від «Європейської солідарності» Микола Пущак та Андрій Жидачек на позашляховику Mercedes G 500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів.

36-річний Микола Пущак раніше був головою Жирівської сільради, що входить до складу Солонківської ОТГ. На місцевих виборах у 2020 році він планував балотуватися від «ЄС» на посаду голови Солонківської ОТГ і навіть уже встановив кілька рекламних білбордів. Одак пізніше Пущак публічного підтримав іншого кандидата – Богдана Дубневича, який в результаті і переміг. Сам Микола Пущак став депутатом ради Солонківської ОТГ. За даними Zaxid.net, його планують обрати заступником голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича.

У 2016 році Пустомитівський районний суд оштрафував Миколу Пущака за те, що він їхав п’яним за кермом свого автомобіля Mercedes-Benz GL450 у центрі Львова. В декларації Микола Пущака вказано, що в нього та дружини є чотири автомобілі Mercedes, але серед них немає Mercedes Gelandewagen, за кермом якого він був вночі 20 листопада. Цікаво, що всі автомобілі Пущака мають одинакові реєстраційні номери, відрізняються лише літери.

У червні 2020 року Микола Пущак побився з колишнім солдатом Нацгвардії Ярославом Біликом та його братом. Цікаво, що на допомогу Пущаку тоді приїхали чоловіки на Mercedes Gelandewagen. Він назвав їх своїми знайомими.