pogliad 85ff1e80Два місяці на Спільнокошті тривав збір грошей на гастролі вистави «Погляд», в якій грають діти з порушенням зору та професійні актори, танцівники та музиканти гурту Troye Zillia. Зібрати вдалося навіть більше ніж планували — 58 150 грн замість 55 555 грн.


Про це повідомила пресслужба ЛМР.
«Ми щиро вдячні усім за внески на підтримку нашого проєкту. Благодійниками стали не тільки наші знайомі чи люди, які цікавляться театром. Допомагали й ті незнайомі нам раніше люди, кому просто сподобалася наша вистава, і вони хочуть, щоб вона мандрувала далі», — розповідає ініціаторка проєкту Анастасія Войтюк.

Зібраних грошей вистачить, щоб поїхати на 4 театральні фестивалі. Ці кошти покриють витрати на проїзд, проживання та харчування. Тож колектив з нетерпінням чекає завершення карантину, щоб втілити цей план.

Вже у грудні вистава «Погляд» представлятиме Україну на Міжнародному онлайн форумі-фестивалі «Arts Access» (https://www.facebook.com/events/227799792029023), присвяченому питанням мистецтва та інвалідності, який проводить Британська Рада, Гете Інститут, бюро «Креативна Європа» в Україні, Український культурний фонд та НГО «Інша Освіта» за підтримки Європейского Союзу за програмою «Дім Європи». Спеціально для цього фестивалю і за його підтримки було створено професійний відео-запис вистави у театрі Лесі Українки, який припав на останні дні збору коштів.

Також з 2 грудня «Погляд» починає збір коштів для щоденних потреб на краудфандинговій платформі для підтримки культури YoKu (https://www.facebook.com/yoku.fund). Адже для підтримання «форми» потрібні систематичні репетиції, залучення фахівців, транспорт та промоція проєкту.

Довідка
«Погляд» — унікальний інклюзивний проект, в якому беруть участь діти із порушенням зору та професійні митці Львова. Вистава піднімає важливі соціальні проблеми надмірної опіки та булінгу, з якими діти з інвалідністю та й без інвалідності стикаються в реальному житті.

Продюсує виставу львівська організація «Непротоптана стежина», що займається втіленням мистецьких та освітніх проектів, а також вже протягом 20 років активно промує і розвиває інклюзивний компонент в культурі.

Ініціаторка та кураторка проєкту — Анастасія Войтюк, режисерка — Анна Єпатко, хореографиня — Марія Бакало.

У 2019 році проект «Погляд» став переможцем соціально культурних проектів Львова, та отримав підтримку від управління культури Львівської міської ради, а також став одним із інклюзивних проектів, який отримав фінансування від Українського Культурного Фонду.