9876546789Більшість шкіл Львівщини підуть на зимові канікули після 24 грудня. Проте керівники навчальних закладів мають право самостійно організовувати освітній процес та визначати дати канікул. Про це повідомила начальниця відділу дошкільної та загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Ірина Сислюк, пише Львівський портал.

«Відповідно до чинного законодавства, рішення про організацію освітнього процесу і шкільного режиму приймають педагогічні ради. Зараз немає чітко визначеної дати, коли діти підуть на канікули. Це все відбувається до чітко прийнятих рішень шкіл з погодженнями місцевими органами управління освіти. Але в основному більшість закладів освіти на канікули підуть після 24 грудня», – зазначила Ірина Сислюк.

Зазначимо, Міністерство освіти і науки рекомендувало школам провести зимові канікули з 25 грудня 2020 року по 10 січня 2021 року включно.

Окрім того, у Міністерстві освіти і науки України повідомили, що поширена в ЗМІ інформація щодо зимових канікул в період із 28 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року та з 15 до 21 лютого 2021 року є недостовірною. У Міносвіти запевнили, що вони не надавали жодних офіційних листів-рекомендацій щодо цього питання. 

У МОН наголосили, що керівники шкіл мають право самостійно організовувати освітній процес та визначати дати канікул. До того ж, під час карантину через COVID-19 в Україні для безпеки учнів і вчителів канікулярний період може бути скоригований.