101841673 medicine gettyimages 493249762Митники знищили близько п’яти тисяч одиниць непридатних фармацевтичних препаратів вартістю більш як мільйон гривень. Препарати належали до таких, термін зберігання яких закінчився, та були конфіскованими за рішеннями судів.

Про це повідомили у пресслужбі Галицької митниці Держмитслужби.
Знищення відбулось за участі членів комісії, до складу якої увійшли представники Галицької митниці, Львівської міської ради, ГУ ДПС у Львівській області. Згідно з актом про знищення (утилізацію) внаслідок термічної обробки (спалювання) знищено близько п’яти тисяч одиниць (160 найменувань) лікарських засобів та ветеринарних препаратів. Слід зазначити, що вони не нележать до наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Свого часу їх вилучили працівники митниці під час спроби незаконного переміщення через митний кордон України.
На підставі законодавчих документів Кабінету Міністрів України, Митного кодексу України ці товари у встановленому порядку були конфісковані та зберігалися на складах Галицької митниці Держмитслужби.