1607684546 613x321.55027279813 3 0Сьогодні вчителю,будівельнику, активістові Революції гідності, Герою Небесної Сотні, Герою України Роману Варениці могло виповнитися 42 роки.

На знак вшанування пам’яті Романа Варениці у вестибюлі Львівської обласної адміністрації встановлено присвячений Героєві стенд із виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини» Музею Визвольної боротьби України, що є відділом Львівського історичного музею, повідомила пресслужба ЛОДА.

Довідково:

Роман Варениця Народився 11 грудня 1978 року у селі Старий Яр Яворівського району Львівської області у родині інтелігентів: мати працювала вчителькою математики, батько – інженер. Роман – середнiй iз трьох синiв у сiм’ї. Закiнчив школу в Новояворівську, а потім Дрогобицький педунiверситет.

На Майдан Роман вирішив поїхати, не попередивши батьків. Вони думали, що син знаходиться на роботі у Львові. Вже в дорозі він зателефонував до батьків і пояснив, що мусить діяти саме так. Коли автобус не пропустили працівники ДАІ, йшов до столиці пішки. У Києві завжди був на передовій. Ті, хто його знали, казали: «Роман мав надзвичайно гостре відчуття справедливості. Був дуже добрим і готовим поділитись останнім. Вмів робити все, був працьовитим».

20 лютого 2014 на вулиці Інститутській чотири кулі влучили у Романа. Шансів вижити не було.