trytuukkooХлопчик з Львівщини катався на велосипеді, впав і вдарився животом об кермо. Була підозра на розрив підшлункової залози. Львівські медики без розрізу прооперували дитину та видалили псевдокісту підшлункової залози.

Про це інформує Львівська обласна клінічна лікарня на сторінці у Фейсбук

У Романа була підозра на розрив підшлункової залози. Його доставили з району Львівської області до ОХМАТДИТу, де лікарі призначили медикаментозне лікування.

З часом у хлопчика почала формуватися псевдокіста підшлункової. Коли утворення почало збільшуватися у розмірах, лікарі вирішили не відкладати, а шукати сучасний ефективний спосіб порятунку.

Команда хірургів звернулася до колег з Львівської обласної клінічної лікарні, які мають колосальний досвід у видаленні таких кіст. Після консиліуму дитячі і дорослі хірурги наважилися на новий сучасний спосіб – дренування псевдокісти підшлункової залози через шлунок, без жодного розрізу.

“Ми провели найменш травматичний і найефективніший спосіб лікування таких кіст. Дренування псевдокісти підшлункової фіброгастроскопом – це коли через шлунок робиться отвір у кісті під контролем УЗД і через дренажні трубки кіста спорожняється, а її оболонки спадаються”, – розповів Богдан Мальований, заступник головного лікаря ОХМАТДИТу з хірургічної роботи.

Операція відбулася 2 тижні тому, лікарі зробили контрольне УЗД – ознак кісти там вже немає, показники амілази у крові теж нормалізувалися, дитина добре почувається.