aaaaaghjklДім милосердя святого Миколая у Львові запрошує на святкування храмового празника та пропонує з цієї нагоди вшанувати святого покровителя ділами милосердя.

Про це пише РІСУ.

Капелани місії УГКЦ «Центр опіки сиріт» запрошують усіх 19 грудня в Дім милосердя святого Миколая, що у Львові на вул. Короленка,7, на урочисті Богослужіння з нагоди храмового празника та першої річниці храму. Вперше в каплиці св. Миколая молилися торік 10 листопада, в День молитви за сиріт, а від свята Мирлікійського Чудотворця тут розпочалися регулярні Богослужіння. 29 грудня архиєпископ Львівський Ігор Возьняк урочисто освятив каплицю святого Миколая, а влітку вже цього року о. Роман Прокопець, керівник місії «Центр опіки сиріт», отримав декрет від владики Ігоря про створення парафії при храмі святого Миколая Чудотворця.

«Чому так важливе створення парафії – це дає більші можливості, дає відчуття спільноти. Окрім того, раніше доводилося щоразу просити дозволу, щоб когось охрестити, повінчати, а навіть провести в останню дорогу. Як духовний осередок, який має статус парафії, тепер маємо можливість уділяти ці таїнства і так дбати про духовне добро дітей і тих людей, які до нас приходять –волонтерів, тих, хто проживає поруч. Запрошуємо усіх до нас на Божественну Літургію, вона розпочинається у будні о 9.00, а в неділі і свята о 10.00.

Хочемо, щоб наша парафія була живою, тож реагуємо на потреби людей, якими опікуємося. А також пропонуємо духовні науки – реколекції, зустрічі з вивчення Святого Письма, де кожен має нагоду глибше пізнати Боже Слово, з’ясувати незрозумілі фрагменти. Розвиваємо й напрямок соціального служіння – люди, які приходять до нас на Літургії, беруть участь у духовному житті також можуть долучатися до соціального служіння один одному та тим, хто цього потребує», — розповідає о. Роман.

До свята Миколая, покровителя Дому милосердя і парафії, тут буде спільна молитва – Божественна Літургія, а очолить її владика Володимир, єпископ-помічник Львівський.

«Після Богослужіння буде можливість поспілкуватися з владикою. Робимо резиденцію святого Миколая, де буде фотозона, буде можливість отримати подарунок від святого Миколая. Хочемо, щоб все було атмосферно, хочемо подарувати дітям радість», – ділиться планами капелан.

Задля того, аби діти-сироти, якими опікується Центр, отримали до свята подарунки, тут зробили вже чимало. Ще майже місяць тому на сайті Центру опіки сиріт розмістили листи від діток, які чекають на свої подарунки. Їх уже не тільки розібрали добрі люди, а й принесли замовлені у святого Миколая презенти.

«Вже зараз формуємо пакунки за листами дітей, якими ми опікуємося, і напередодні свята передамо їх дітям. Дякувати Богові, наші люди навіть у такий непростий час відкриті на діла милосердя і реагують, підтримують, допомагають нам у наших ініціативах. Ми не хочемо робити великий склад речей, тож просимо добродійників реагувати на конкретні потреби. Хочемо подарувати дитині справжнє свято, тож просили, щоб речі у подарунках були нові, щоби дитина відчула, що це саме для неї, що це направду чудо», – наголошує отець Роман Прокопець.

Також тут спільно зі Службою захисту дітей подбали, аби кожна дитина з соціально незахищених сімей отримала до свята улюбленого святого подарунок. «Якщо епідеміологічна ситуація в державі не стане на перешкоді, то діти приїдуть до нас, в резиденцію святого Миколая. Якщо ж через карантинні обмеження діти не зможуть приїхати сюди, то або ми поїдемо до них, або ж передамо їм подарунки», – зазначає отець Роман.