pryzov1Львівська область першою в Україні виконала план осіннього призову. Про це повідомили сьогодні під час брифінгу новопризначеного військового комісара області полковника Дмитра Боброва.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

Загалом на військову службу призвали 632 людини: у ЗСУ - 343, у Нацгвардію – 244, у Держприкордонслужбу – 20 і у Державну спеціальну службу транспорту – 25.

Значна частка призовників – хлопці 18-20 років, більшість з них свідомо обрала службу у війську. У комісаріаті вкотре зазначають, що строковиків до служби у зоні проведення ООС не залучають.

Окрім перевірки стану здоров’я на придатність до проходження строкової військової служби, усім призовникам провели ІФА-тестування на коронавірус. Якщо експрес-тест показував сумнівний результат – проводили ПЛР-тестування.

Термін служби складе 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста) – 12 місяців.

Зазначимо, початком військової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до військової частини із районного (міськрайонного) військового комісаріату. Закінченням терміну служби є день виключення військовослужбовців зі списків особового складу військової частини.