Детальніше...Як встановили правоохоронці, у 2018 та 2019 роках троє мешканців Шевченківського району міста Львова – двоє жінок віком 49 та 67 років, а також 70-річний чоловік, звернулись до Шевченківського відділу соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради із заявами про призначення їм державної соціальної допомоги – житлової субсидії.

Детальніше...Майже 15 тисяч батьків на Львівщині не платять аліментів. Орієнтовно третина з них  понад три місяці не дає грошей своїм дітям. Про це повідомляє Львівська хвиля.

На території Нового єврейського кладовища по вул. Єрошенка, 22 у Львові ведуться підготовчі роботи з будівництва готелю вищого розряду. Єврейська громада Львова і Світу перебуває в напруженні від запланованого Львівською міською радою злодійства передачею цією ділянки в оренду з метою забудови

Детальніше...Правоохоронці встановлюють причини смерті колишнього працівникак поліції. Його тіло виявили повішеним у камері для тримання під вартою слідчого ізолятора на вулиці Городоцькій. 

Детальніше...Львів’яни пам’ятають неприємний запах, який заполонив місто кілька років тому. Тоді міський голова Львова Андрій Садовий поспішив звинуватити у цьому кілька львівських підприємств, і насамперед «Компанію Ензим» - провідного українського виробника дріжджів.

У традиційному відеозверненні міський голова Львова прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття з міста. Мер зазначив, що наразі жоден полігон у Львівській області не підписав з містом довгострокову угоду на вивезення та захоронення ТПВ, що було передбачено спільним меморандумом.

Детальніше...Редакція Na chasi виступила з ініціативою навчити українців користуватися латинською абеткою у повсякденному житті. Як запевняють ініціатори ідеї, це допоможе вирішити одразу кілька важливих суспільних проблем. Якщо всі знатимуть латинську абетку, не буде непорозумінь у назвах закладів та табличках на вулицях, бо всі написи будуть однаково зрозумілими для всіх. Латинська абетка, за словами ініціаторів – це перший крок до простішого вивчення англійської мови. Окрім того зазначається, що такі нововведення стануть хорошим поштовхом для розвитку книгодрукування. Аби перевірити, чи готові українці до таких змін, подаємо текст звернення ініціаторів латинською абеткою.

Детальніше...Три довгих зимових місяці я мало виступала публічно та з скрипом у серці відмовлялася від запрошень на події. Чому?

бла бла бла

Репліка

Водяні батли на площі Ринок: згадка про довоєнне мирне життя, яке обов'язково повернеться
Євген Бойко

Водяні батли на площі Ринок: згадка про довоєнне мирне життя, яке обов'язково повернеться

Обливаний понеділок — це традиція, яку львів'яни дуже любили. І на рівні міста ми з великим задоволенням її підтримували. Вперше зону для водних ігор та обливання на площі Ринок облаштували 10 років тому. Якщо пригадуєте, то в цьому дійстві активну участь брав і мер міста.

Тексти

Дайджест

23 березня
Юридична компанія "Дорожній адвокат"
Ваші дії при ДТП: детальна інструкція

Ваші дії при ДТП: детальна інструкція

08 березня
Книга пам’яті полеглих за Україну
17 жінок-воїнів, які віддали життя за Україну

17 жінок-воїнів, які віддали життя за Україну

28 лютого
Тетяна Мороз, Армія Інформ
Бойові втрати лютого 2021: імена і фото загиблих

Бойові втрати лютого 2021: імена і фото загиблих

Погода

Погода

Форпост на Facebook