1 8783728973983179813Кожен фронтовик підтвердить, що тотальна більшість представників так званої УПЦ МП, а по факту агентурної філії РПЦ ФСБ на окупованих територіях та у прифронтових містах є персонажами, котрі активно сприяють російському вторгненню.

Ветерани, ветеранський рух і все, що з ним пов’язано продовжують бути авангардом боротьби України за свою справжню незалежність. Спроба окупувати нашу країну російською федерацією не вимірюється виключно методикою зброї. Наш ворог підлий та хитрий, впродовж всього періоду незалежності з 1991 р. московити проводили економічну, енергетичну, дипломатичну, культурну та духовну експансію.

Більшість представників сьогоднішнього ветеранського середовища раніше були в цивільному житті активними та дієвими громадянами. Повернувшись із фронту в тиловий Львів, дехто через поранення, каліцтва, травми, сімейні чи інші обставини - повторно стикнулись із розгалуженою мережею «рускава мира».

Чи це дратує новітніх борців за незалежність України? – мабуть, дратує, проте більшою мірою мотивує продовжити боротьбу з нашим одвічним ворогом і витиснути московську чуму з наших територій.

Розпочнемо з кричущого:

«РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ СВЯТОГО ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГІЯ У М.ЛЬВОВІ», яка на сьогодні є формальним осередком всього того, що привело війну в наші з вами домівки, знаходилась за адресою м. Львів вул. Тараса Бобанича (Хаммера) 3, і постійно давала притулок де-факто і де-юре чинним проросійським організаціям, зареєстрованим за цією ж адресою та по сусідству розташованого колишнього російського культурного центру, (колишня назва вулиці – Короленка).

Копнемо глибше:

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ФЕДЕРАЦІЯ СКАУТІВ "ГАЛИЦЬКА РУСЬ", керівником якої є, на цей момент слухач «концерту кобзона», АРБАТОВ КИРИЛО ВІКТОРОВИЧ, а серед засновників фігурують дві юридичні особи: ЛЬВІВСЬКЕ МОЛОДІЖНЕ ПРАВОСЛАВНЕ БРАТСТВО ПОЧАЇВСЬКОЇ ЧУДОТВОРНОЇ ІКОНИ БОЖОЇ МАТЕРІ та РОСІЙСЬКЕ МОЛОДІЖНЕ БРАТСТВО;

РОСІЙСЬКЕ МОЛОДІЖНЕ БРАТСТВО, керівником вказано КАРЦЕВА ОЛЕГА ІГОРОВИЧА, котрий був відзначений у 2015 році почесною грамотою «ПРАВИТЕЛЬСТВЕННОЙ КОМИССИИ РФ ПО ДЕЛАМ СООТЕЧЕСТВЕННИКОВ ЗА РУБЕЖОМ», і це вже після початку російського вторгнення у 2014 році. З цього робимо висновок, що ця особа може мати подвійне громадянство;

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА МОЛОДІЖНА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ХРИСТИЯНСЬКА АСОЦІАЦІЯ МОЛОДИХ ЛЮДЕЙ-YМСА", засновниками та керівниками є персонажі з перших двох пунктів, а також такий собі ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ СПАРТАК ВАЛЕНТИНОВИЧ;

Відоме багатьом РОСІЙСЬКЕ ТОВАРИСТВО ІМ. О. ПУШКІНА, керівником якого є КОСТОРНИЙ ОЛЕКСАНДР ДМИТРОВИЧ, прославився тим, що коригував ракетний обстріл Яворівського полігону у 2022 році. Цікаво, що ОЛЕКСАНДР ДМИТРОВИЧ ймовірно, здійснював диверсійно-розвідувальну діяльність через ГРОМАДСЬКУ ОРГАНІЗАЦІЮ РЕГІОНАЛЬНЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО АСОЦІАЦІЇ ДЕТЕКТИВНИХ СЛУЖБ УКРАЇНИ "ARSS"-ТОВАРИСТВО "ВІДСІЧ", яка на сьогоднішній момент має недійсне свідоцтво про державну реєстрацію, проте існує БРОДІВСЬКЕ ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО ЛЬВІВСЬКОГО РЕГІОНАЛЬНОГО ПРЕДСТАВНИЦТВА АСОЦІАЦІЇ ДЕТЕКТИВНИХ СЛУЖБ УКРАЇНИ "ARSS" ТОВАРИСТВА "ВІДСІЧ" в якого з реєстрацією все гаразд;

ЛЬВІВСЬКИЙ РОСІЙСЬКИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР РОСІЙСЬКОГО ТОВАРИСТВА ІМ. О. ПУШКІНА, керівником якого є ЛЮТІКОВ ОЛЕГ ЮРІЙОВИЧ, котрий у 2002 р. був кандидатом в депутати від проросійської партії «Руський блок». Окрім цього, ОЛЕГ ЮРІЙОВИЧ є засновником та керівником, відповідно до публічних реєстрів, таких юридичних осіб: ПІДПРИЄМСТВО "ВИДАВНИЧИЙ ДІМ "ЦИВІЛІЗАЦІЯ" БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ "МІСІЯ ПРОГРЕСУ", БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "МІСІЯ ПРОГРЕСУ", "АСОЦІАЦІЯ ДРУЖБИ І СПІВРОБІТНИЦТВА "ЛЬВІВ-САНКТ-ПЕТЕРБУРГ", ЗАКЛАД ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН "РОСІЙСЬКИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР "АРБАТ" (ЛЬВІВ)";

КОНГРЕС РОСІЙСЬКИХ ОБЩИН ЗАХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ, де-юре чинна організація очолювана одіозним проросійським активістом та підприємцем БОБРИШОВИМ АНАТОЛІЄМ МИКИТОВИЧЕМ.

АСОЦІАЦІЯ КУЛЬТУРИ І ОСВІТИ "РУССКИЙ ДОМ" керівницею є ШВЕЦОВА ТЕТЯНА ЯКІВНА, яка також є засновницею ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ЖІНОЧИЙ КЛУБ "ЛАДА" (доволі іронічно, але помилились країною).

На перший погляд, представники всіх цих структур є пенсіонерами та людьми «радянського» віку. Однак, випускати їх з поля зору небезпечно, тому що:

  • вони впродовж десятиліть виховували молодих шанувальників «російського світу»;
  • легальна діяльність їхніх організацій дозволяє в той чи інший спосіб здійснювати комунікацію з органами влади, отримувати інформацію згідно з чинним законодавством та намагатись здійснювати громадський контроль за державними структурами;
  • деякі з цих організацій носять назви, які, на перший погляд, не асоціюються зі ставлениками російської агентури та далі продовжують об’єднувати довкола себе недалекоглядних громадян України.

Отож, спостерігаючи за наявною мережею проросійських організацій та активістів, ми приходимо до простого висновку – ці всі структури в архітектурі української державності необхідно демонтувати.

Ми підготували ряд звернень до Служби безпеки України та Міністерства Юстиції України.

Джерело