1 2428943747888881. Вперше в облраді більшість складатиметься із 7 фракцій. І це дуже не ок.

2. Всі фракції малі, але апетити в них великі, тому задовольнити їх буде складно. Ми станемо свідками повного перезавантаження облради, починаючи від керівництва в комісіях, до структури апарату і підпорядкованих установ, закладів і комунальних підприємств.

3. Вчорашні події засвідчили, що ніхто серйозно до них не готувався. Розмови велись давно, але план визрів тиждень тому. Як буде розвиватись ситуація далі, ніхто вчора не думав, тому подальші кроки теж ніхто ще продумував. У новій більшості немає стратегів, тому все буде відбуватись ситуативно.

4. Як ми й прогнозували, Цимбалюк остаточно втратив контроль над фракцією, тому Юлії Тимошенко варто задуматись над його подальшою долею як керівника обласного осередку.

5. Фракція "ЄС" вчора виглядала жалюгідно і навіть не змогла достойно захистити свою голову, яку просто розірвали в сесійній залі депутати "маленьких дружніх фракцій". А це означає, що найближчим часом ця фракція посиплеться.

6. Єесівські писаки зараз намагаються покласти всю провину за відставку Гримак на Ганущина. Але Ганущин вчора політично програв найбільше і йому кардинально доведеться змінювати свою стратегію повернення на посаду голови облради. Те, що він міг собі дозволити з Гримак, не зможе дозволити з новим головою або в.о. голови.

7. Вхід фракції "Свобода" у нову більшість - це найбільша трагедія цієї більшості, бо вони вміють генерувати лише деструктив.

8. Питання з перезавантаженням фракції УГП виходить на новий рівень. Тепер вона буде потрібна новій більшості, щоб не бути настільки залежній від свободівців. Тому очікуємо на завершення судових процесів по депутатах, куплених Козловським, і введенням повністю нового складу УГП. Але це одне з найскладніших завдань, бо доведеться розблокувати роботу Львівської обласної виборчої комісії. А це вже потягне за собою введення нових членів фракції "ЄС", які будуть точно підконтрольні Синютці.

9. Фракція "ЄС" знову потрапила у найбільш вигідну для неї опозицію. Так, вона втратила впливи й ресурси, але отримала величезний плацдарм для критики всіх і всього, що відбуватиметься в області. Це їхня улюблена стихія і поки фракція не посипалась, вона чинитиме дуже серйозний опір усім ініціативам нової більшості.

10. Ростислав Добош зараз вважається головним претендентом на голову облради. Але не варто забувати про амбіції Юрія Холода, хоча йому буде найскладніше обійняти цю посаду. Зараз в.о. голови - представник "Батьківщини" Євген Гірник і у нього теж дуже швидко можуть з'явитись амбіції піти на підвищення. І не забуваємо також про те, що посада голови Львівської облради, вже давно розглядається Максимом Козицьким, як запасний плацдарм, якщо йому не вигорить піти на підвищення в Київ. Тому питання з обранням нового голови може затягнутись, як мінімум до вересня, коли облрада буде змушена по закону знову зібратись у сесійній залі.

Джерело