1 8723261736182736278326Суддя Б. Гедз! Поясніть громаді Львова, що ви наваяли у вироку Саші Агашкову 6 березня? Бо нам – не зрозуміло!

6 березня 2023 року Залізничний суд Львова (суддя Гедз) проголосив вирок у справі, яка п’ять років не сходила з уст львів’ян. Про скандальне затримання нібито при отриманні хабаря у 10 тисяч гривень одного з найзвитяжніших керівників закладів культури Львова – Сашу Агашкова, не говорив у Львові хіба лінивий.

Саша багато років свого життя поклав на те, щоб врятувати Левандівський парк від забудови і підняти з руїн культурно-мистецький центр «Супутник».

Що важить цей осередок культури для кримінальної Левандівки – важко переоцінити. Як і єдиний парк на Левандівці, досі не забудований значною мірою завдяки Олександру.

Зрозуміло, що такий активний і звитяжний, який справно вставляє палки в забудовні колеса – наврядчи подобається тим, хто поклав око і на приміщення "Супутника", і на парк.

1 23784618746287462874

І подейкують, що в потрібних людей все вже було погоджено. Але звідкись на їхню голову взявся Саша і не дав той парк забудувати.

Тому всім притомним чітко зрозуміло, що для того, щоб усунути Сашу від керівництва "Супутником" йому в кращих традиціях КДБ склепали справу, за нібито вимагання хабаря за оренду аварійного залу "Супутника".

Ще від самого початку всім притомним було зрозуміло - це просто очевидна недолуга підстава, яку збадяжили спільно поліція, прокуратура і СБУ, з використанням «штатного» хабародавця Артема Степаненка. І вершину цього ланцюжка завершила суддя Гедз Б. із Залізничного районного суду, визнавши винним Олександра Агашкова у вчиненні правопорушення, якого він не міг вчинити.

Деталі за посиланням.

Саша, до речі, входив в тимчасову погоджувальну комісію, яку створили в ЛМР, зокрема щодо відновлення меж Левандівського парку та усунення з парку двох МАФів, які постали в невідомий спосіб 

Ну і всі думали, що ті маски-шоу зорганізували, щоб Сашу налякати, і потім, як це часто роблять, просто ця справа здується в суді. Але за Сашу взялися, виглядає, ретельно.

Бо поки війна всі ті, кому роками мешканці не давали відібрати свій простір, раптом дуже активізувалися. І Саша явно не входить в їхні плани на посаді керівника КМЦ «Супутник».

Вчергове наголошу, що особисто вважаю оцю всю “коломийку” з постановочними шоу зі затриманнями зіграною винятково для того, щоб усунути Сашу Агашкова від керівництва "Супутником". Щоб уніфікувати адресу МАФу на Повітряній,22 з КМЦ “Супутник”. Бо пришити оту хабарну 368 статтю Саші за законом просто НЕМОЖЛИВО:

Станом на дату постановочного шоу-обшуку приміщення кінотеатру (культурного центру) на балансі КМЦ «Супутник» НЕ ПЕРБУВАЛО. Жодне! Тобто здавати в оренду не було чого.

Комунальне приміщення в оренду може здати тільки Львівська міська рада. За чинним законодавством. Тобто керівник ЛКП КМ "Супутник" не мав повноважень здавати його приміщення в оренду. То як йому можна інкримінувати зловживання владою, якої в нього НЕМА?!

Але СБУшники, поліціянти, прокурори і суддя Гедз, виявляється, не знають елементарних речей. 

Якщо на балансі ЛКП нема приміщення, і в керівника нема повноважень здавати його в оренду, то вся «легенда» летить під три чорти. Достатньо просто почитати Закон про місцеве самоврядування! Всім зрозуміло, що справа зістряпана штучно з самого початку. І нічого спільного з боротьбою з корупцією вона не має.

Офіційно приміщення на Повітряній, 20 передали на баланс "Супутника" у 2022 році.

 1 83247826487264871246

А ще фактом є, що станом на той же 2018 рік , як виглядає, для створення фейкової показушної статистики і кошмарення людей, в СБУ був цілий штат “штатних хабародавців”. Навіть була ціла пресконференція, де і про справу Агашкова розказували.https://youtu.be/RVYrPsyjdsU?t=4151

Ну тобто аналогічним способом кошмарили багатьох людей.

Причому, те, що Степаненко – штатний хабародавець СБУшників – загальновідомий факт, який ніким не спростований : https://portal.lviv.ua/news/2018/04/13/yuda-u-yakogo-nachebto-vimagav-groshi-kerivnik-suputnika-figuruye-u-inshih-spravah-po-habarah-yurist.

Крім того, станом на 2018 рік приміщення "Супутника" було в аварійному стані – про що є офіційний висновок. І тому здати його в оренду не мала права навіть Львівська міська рада.

Цілком очевидно, що Олександру Агашкову статтю 368 у цій справі неможливо пришити ніяким боком. Ну це якщо керуватися законами.

Друга річ, яка дуже важлива в цій справі – адреса "Супутника". Юридично ЛКП зареєстроване на Повітряній , 20. Весь Львів, всі, хто живе на Левандівці, всі, хто багато років приїжджає на Фестиваль Параджанова чітко знають: "Супутник" – це Повітряна, 20.

Керівниця управління Культури Наталя Бунда дала відповідь слідчому, що "Супутник" на Повітряній, 20. І карту дала, зі зазначенням, де він розташований Витяг, який надав Юридичний департамент ЛМР – ось, Повітряна, 20.

В статуті юридичної особи, в реєстрі юр.осіб офіційна адреса  КМЦ “Супутник” – Повітряна, 20 з моменту заснування.

І парк Левандівський – це земельна ділянка парку, частина якої виділена колись для будівництва "Супутника" на Повітряній, 20. Тому за ототожнення зі "Супутником" йде війна давно.

На Повітряній, 20 зареєстрована і діє громадська організація “Нові орбіти”. Завдяки якій було залучено дуже багато ресурсів до відновлення Супутника. Ніхто ж багато років не питав, звідки оплачувалися ремонти та комунальні послуги, коли ЛМР коштів на Супутник багато років не виділяла?

1 3742148123912873192

Причому, заяву А.Степаненко до СБУ писав, що нібито йому чинять перешкоди в оренді приміщення "Супутника" …тадам…. на вулиці Повітряній, 20.

То його «куратори» могли б уточнити ці дані.

І в протоколі допиту він зазначає, що прибув за адресою Повітряна, 20. Степаненко ходив на Повітряну, 20.

 1 1278368736273613

І суддя Гедз Б. вірить всьому, що плете Степаненко. Але чомусь факт перебування Степаненка на Повітряній, 20 в "Супутнику" – ані не згадує. І жодним чином не спростовує.

Мало того, Держаудитслужба ридає гіркими сльозами – бо багато років Львівська міська рада виділяла та виділяє гроші для оплати комунальних послуг та утримання приміщення на вулиці Повітряній, 20. Якого, за версіє судді Гедз – не існує.

То шановна суддя Гедз! То або Степаненко, пів міськради і вся Левандівка психічно хворі – бо плутаються в просторі і часі, знаючи, що "Супутник" – то Повітряна, 20.

Або ви разом зі слідчим - неадекватні. Бо навіть Степаненко – головний свідок обвинувачення вам розказує: Супутник- то Повітряна, 20! Що він і підписав власною рукою!

Але звідкись СбУшники беруть витяг про якесь приміщення на Повітряній, 22?

Простудіювали з народнодіївцями ті «докази».

1 648712628763128763827

І от на моє переконання, як антизабудовної активістки – цю адресу приліпили до "Супутника" не випадково.

І мені видається, що прописати адресу Супутника в рішенні судді Гедз Б. як Повітряна , 22 для отих забудовників було навіть важливіше, ніж визнати Сашу винним у тому, чого він вчинити не міг!

Причому, в судовій справі отой витяг, на основі якого “доблесна” суддя Гедз Б. склєпала вирок - возсіяв від СБУшників. Його отримав Лаганяк Петро Олегович від імені юридичної особи , але коду ЄДРПОУ юридичної особи, від імені якої взято витяг – в реєстрації нема. Ну ось. Витяг отримав Лаганяк Петро Олегович від імені юридичної особи з кодом ЄДРПОУ 3379500915.

Не знає нічого жодний реєстр про таку юридичну особу! Може вам вдасться знайти - але з досвідом громадської діяльності і систематичного використання різних реєстрів – не знайшов ніхто навіть з дуже професійних знайомих!

І в тому витягу зазначено про якесь приміщення на Повітряній, 22. Але нема жодного слова – що це приміщення КМЦ "Супутник".

Мало того, як виявляється станом на травень, і СБУ, і Нацполіція точно не знала, хто розслідує справу Агашкова. А розслідування двома органами досудового слідства – не передбачене чинним законодавством!

А знаєте, чому ця адреса важлива? Бо обшуки формально проводили на Повітряній, 22. Саме ухвалу про обшуки за цією адресою узаконив слідчий суддя Лялюк. Але СБУшники разом зі слідчими пішли не до МАФу Зоряни Юрків на Повітряній, 22, який у невідомий спосіб узаконили в межах парку Левандівський, а на Повітряну, 20 – в Супутник!

Просто якщо "Супутник" – Повітряна, 20, то всі докази, отримані за цією адресою – автоматично нікчемні.

Вчергове наголошу свою думку – очевидно, вся ця справа не лише для того, що усунути Сашу Агашкова від керівництва Супутником. Вона для того, щоб в рішенні суду прописати цю адресу, як обставину, встановлену судом. Бо у всіх інших справах   нечисті на руку люди візьмуть отой вирок судді Гедз і можуть піти навіть з ним до держреєстратора і змінити адресу "Супутника" на Повітряну, 22.

І ця вся вакханалія просто вражає!

То спитаємо в судді Гедз Б. – де, в якому реченні та в якому документі підтверджено, що "Супутник" – це Повітряна, 22?

 1 27348268476124878216

Також відповідь БТІ, на основі якої Гедз Б. очевидно придумала, що "Супутник" – це Повітряна, 22. Читайте самі: БТІ чітко пише: про зміну адреси кінотеатру "Супутник" з Повітряної 20 та 22 - їм невідомо.

Тобто вони підтверджують, що адресу "Супутника" є незмінною – Повітряна, 20.

Далі є інформація про якесь приміщення комунальної власності на Повітряній, 22. Але жодного слова – що це приміщення – це є кінотеатр "Супутник" – теж нема. То звідки суддя Гедз взяла, що адреса "Супутника" – Повітряна, 22?

А співставивши, що в матеріали справи слідчий подав «Требование», заповнене на бланку російською мовою, відповідь зі штампом – теж російською – постає питання, може то якісь коди і бази даних іншої держави? Точно не України!

1 72486127612762332

На кого працюють ці люди?

А може вони і закони іншої держави використовують при розслідуваннях і винесенні вироків?

Бо з винесеного викоку 6 б6резня суддею Гедз Б. – закони України, за якими можна було б притягнути до відповідальності ілюдину за те, що не було в її компетенції – мені невідомі.

Вчергове напишу – вражає безшабашність всіх «організаторів» оцього знущання над Сашею Агашковим і просто маніакальне намагання всупереч законам та здоровому глузду ототожнити адресу Супутника і МАФУ збоку на Повітряні, 22.. і інакше, як проєктоване рейдерство ,   антизабудовні активісти це не розцінюють.

По-третє – руки. Найбільше питань і карамболю в суспільстві наробило відео, яке оприлюднив у 2018 році на своїй ПРИВАТНЙ сторінці у Фейсбук речник СБУ Олег Александров.

Він навіть не намагався прикрити, що змонтував його сам! (виявляється, так можна – типу взяти оперативне відео, зробити нарізку і змонтувати його). Причому Олег Александров сам в цьому признався журналістам : https://wz.lviv.ua/life/369572-holos-za-kadrom-davaite-iak-domovlialysia-ya-daiu-vam-desiatku-raskhody-tuda-siuda?fbclid=IwAR0CuPGdgbcl1E8scDRz79a1nLGK3ElWAS-loA4Ghug6-BLMq6gSsU6Eb5g.

В якій державі речник СБУ самовільно монтує відео для його оприлюднення… на своїй приватній сторінці?

Чомусь зараз Олег Александров видалив це відео. Хоча воно і завдало шаленої репутаційної шкоди Саші Агашкову. І не лише Саші – комунальному підприємству Супутник також.

Наші народнодіївці розкадрували це відео. І нам чомусь з цього відео очевидно, що на тому відео були ліва рука (яка дає), і права, яка бере щось.

Але ота права рука не мала обручки. А в Саші Агашкова була і є обручка на правій руці.

Ну, повірити в те, що Саша цілий день ходив з обручкою, і саме зняв її , щоб взяти в Степаненка хабар, а потім знову її вбрав - ну то напевно має бути клініка . Бо на всіх відео   перед тим і далі – в Саші на руці є обручка!

Ось вам лише один скрін з оперативного відео передачі пакунка, яке оприлюднив Олег Александров (зліва).

 1 782164172466724612

Наголосимо, що перед тим на відео Олександр Агашков сидить розслаблено у фотелі навпроти Степаненка.

А тепер для тих, хто вчив фізику на рівні сьомого класу:

Вихідні дані: камера, яка знімає це відео висить на грудях чи на животі у Степаненка (тобто десь між його руками).

А справа вже скрін відео, яке раптом відкрилося аж лише наприкінці слухання судової справи.

На якому раптом з’явилася дата 01.01.01. і зафіксоване неспівпадіння хронометражу.

Отож, “найдоблесніші” слідчі встановили (є експертиза навіть), що на відео ДВІ ПРАВІ РУКИ. Тобто, за версією слідства, Степаненко дає правою, а Саша нібито бере пакунок правою рукою.

На відео на правій руці, яка бере, нема обручки. То чия це рука?

Також уявіть, як і де має стояти Олександр Агашков, щоб вивернути праву руку в отаке положення?

Він мав, напевно, обійняти Степаненка ззаду. Але секунду перед тим сидів в кріслі навпроти.

То чия рука бере пакунок?

Якщо Степаненко дає пакунок правою рукою – то де висить камера на Степаненку? Хтось з тих слідчих і чи та суддя Гедз вчили фізику в школі? Вони знають що таке проєкція?

Ну і далі - при оперативному просвічені рук Саші Агашкова слідів хімпрепарату не було виявлено. З другої спроби (як зафіксували свідки у свої поясненнях), коли оперативник вчинив певні маніпуляції, на лівій руці з’явилася цятка, що світилася! І то лише з другого разу!

На лівій! На правій ніяких слідів реагентів не було!

А знаєте, з чого ще зрозуміло, що на відео очевидно ліва і права рука самого Степаненка?

Бо в момент ніби-то передачі грошей камера не рухається. Якщо людина щось протягує іншій людині – то її корпус рухається! А на оперативному відео імені речника СБУ Олега Александрова – ні! І на наданому суду – також. Відео самої передачі дуже стаціонарне. І для людей, які здатні хоч щось аналізувати очевидно: на відео ліва і права руки Степаненка!

І бінго! Потім слідчі мічені гроші знаходять в барсетці. Яку ніхто як доказ не досліджує! Вона навіть доказом в матеріалах справи не є!

І це лише три епізоди, які доводять просто фантастично очевидну бадяжність цієї справи!

Якщо розібрати на кісточки цю всю ахінею - то можна писати томи спростувань очевидно неправосудного і надуманого вироку , винесеного суддею Гедз Б. 6 березня!

Причому, про очевидні переслідування Олесандра Агашкова оцими фабрикуваннями ГО “Народна дія Львів» писала в прокуратуру ще у 2018 році:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02JeR8VS2VAQFWKoHjgxY7oVUqnF8RAHJbKbAJicNjqzZc9LqrBATi5VnqAUHNNZjUl&id=114563156636737.

Тому Саша подав до суду заяву про роз’яснення судового рішення https://www.facebook.com/114563156636737/photos/a.114597483299971/941122000647511/.

Бо ніхто не може зрозуміти, які закони та докази лягли в основу цього правового безмежу!

Ну хай суддя прилюдно розкаже, на основі чого вона збадяжила очевидно неправомірний вирок! Якщо в цієї судді є хоч крапля честі. Про совість навіть не буду згадувати.

Ну очевидні ж речі!

Накінець хочу сказати про стратегічне! Діяльність "Супутника" і Саші Ашагкова будуть включати в підручники з артменеджменту та історію Львова. Бо це вам не розвивати культуру серед урбаністичної вмотивованої молоді в центрі історичного Львова.

Це приклад як на Левандівці, відомій на весь світ кримінальним минулим , реанімувати її культурне серце , підтіняти його з руїн, і запустити. Не зважаючи ні на кого, і ні на що! І воно б’ється -

“Супутник” живе! Там центр справжньої незламності та шелтер для ВПО!Там багато років Фестиваль Параджанова! Там центр прямої комунікації з Антарктикою! Там   центр популяризації та відродження історії Левандівки та авіації Галичини! https://uccs.org.ua/novyny/suputnyk-iak-hromada-spalnoho-rajonu-peretvoryla-zanedbanyj-kinoteatr-na-kulturnyj-tsentr/

Значною мірою це все – завдяки Саші Агашкову!

І найприкріше в тому всьому те, що замість подякувати і відзначити роботу цього унікального культурного центру, за наші податки ті, хто має боротися з реальною корпуцією, фабикують справи, дискредитуючи і нівелюючи культурне звитяжництво! Хто захоче йти у волонтерство, закачувати рукави і розвивати культуру після отих десятків прикладів переслідувань?!

Бо завдання описаного випадку, як вбачається, будо підірвати довіру до Саші Агашкова.

Натомість такими діями ота вся поліцейсько-прокуросько-СБУшно-суддівська компанія підриває авторитет і довіру до держави!