1 7680217616177145375 nСтартував благодійний аукціон творів мистецтва українських митців на міжнародній аукціонній платформі liveauctioneers.

Найбільше від війни страждають діти. Лише офіційно за заявою офісу Генерального прокурора станом на ранок 21 травня 2022 року більше ніж 662 дитини постраждали в Україні внаслідок війни. З них 232 дитини загинули і понад 430 поранені. І це лише офіційна статистика. Всі ж розуміють, що дітей, які страждають від війни в Україні - мільйони. І саме діти потребують особливої опіки і допомоги в такий складний для України час. І завжди мистецтво тут ставало чинником величезної допомоги. І цей аукціон має на меті збір коштів для постраждалих дітей.

Відомі діячі мистецтв і культури України, Львівська обласна військова адміністрація спільно з Львівською національною академією мистецтв та Львівським фаховим коледжем декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша, Благодійною організацією “Благодійний фонд Козицького” ініціювали проведення міжнародного благодійного аукціону «Подаруй надію дітям України».

Важливо, що вперше на аукціонній платформі liveauctioneers проводиться аукціон за участі винятково українських митців. Серед лотів ви можете побачити роботи метрів українського живопису: Миколи Шимчука, Михайла Безпальківа, Ігора Шумського, Володимира Риботицького, Дмитра Парути, Остапа Патика, Ігора Гавришкевича, Володимира Богусласького та багатьох інших. Є роботи також і молодих цікавих українських художників. Особливо вражає робота маріупольського художника Павла Пономаренка з назвою «На підлогу!» , яку митець розпочав в Маріуполі, коли були перші обстріли міста, і завершив вже у Львові. Переданий у картині біль так відповідає стану душі людей ниші! Діти такі страждання переживають в рази важче! Мільйони українських дітей потребують фізичної і психологічної реабілітації. Тому виручені з акуціону кошти отримають ті, хто їх насправді найбільше потребує. Закликаємо усіх бажаючих долучатися до допопомоги дітям, поповнивши власні колекції унікальними роботами наших митців. Оглянути роботи ви можете зараз на сайті, а сам аукціон відбудеться 1 червня 2022 року онлайн!