unnamed 19999990303232
фото умовне
Так, за допомогою відеофіксації водіїв вже оштрафували майже на 190 млн грн. А система автоматичної відеофіксації на дорогах за перші пів року роботи зафіксувала 1,2 млн порушень ПДР.

Експеримент визнали вдалим, тому 2021 року на дорогах України будуть встановлені сотні нових камер.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Система працює з 1 червня 2020 року. За цей час нами винесено понад 1,2 млн постанов про притягнення до відповідальності. Уже сплачено понад 84% цих постанов, до бюджету надійшло понад 187,5 млн грн, хоча насправді стягнення коштів до бюджету і накладення штрафів не є метою системи автоматичної фіксації, а саме зниження аварійності, зниження кількості ДТП є нашою метою", - зазначив правоохоронець.

Він наголосив, що кількість аварій із загиблими і потерпілими в місцях встановлення камер знизилася майже втричі.

"Тут можна вже говорити про досягнуті результати, адже якщо ми цей піврічний період порівняємо з аналогічним періодом минулого року, то побачимо, що в місцях встановлення камер кількість ДТП з потерпілими і загиблими знизилася в рази. Якщо за минулий рік ми мали 69 ДТП в таких місцях, то поточного року лише 24. Зниження і в кількості правопорушень. Якщо за перший місяць ми винесли понад 300 тис. постанов, то за минулий місяць – трохи більше 80 тис.", - повідомив Білошицький.

За його словами, це лише початок роботи системи:

"Наразі працювали камери лише в Києві та Київській області. Від завтра починають роботу три камери у Львівській області. А наступного року буде розширення і в інших областях, адже уже закуплено понад 220 камер, які очікують встановлення в 2021 році", - заявив Білошицький.