1068Приватний чеський залізничний оператор RegioJet навесні 2021 року має намір запустити новий міжнародний нічний поїзд Прага-Краків-Перемишль. При цьому в Перемишлі планується пересадка на потяг "Укрзалізниці", який буде довозити пасажирів до Львова.

Про це йдеться в сьогоднішньому повідомленні RegioJet, з розпорядження ЦТС, пише Центр транспортних стратегій.

У компанії відзначають, що для запуску поїзда до Перемишля, нарешті, отримано дозвіл на доступ на польську ж/д інфраструктуру від Адміністрації залізничного транспорту Польщі (UTK).

Заявляється, що на станції Перемишль-Головний буде організоване "пряме гарантоване з'єднання від RegioJet і українського перевізника-партнера в напрямку Львова".

Точна дата початку виконання рейсів буде визначена після зняття обмежень на поїздки, пов'язаних з Covid-19. Але RegioJet готується запустити операції на маршрути до квітня 2021 року.

"Вихід на польський ринок був в наших планах давно. З весни 2021 роки ми будемо пропонувати щоденні рейси з Кракова, Перемишля і Львова до Праги, Оломоуц і інші міста Чеської Республіки. Пасажирам буде надано повний спектр послуг на борту, які вони знають по іншим рейсам RegioJet, включаючи безкоштовну каву, підключення до Інтернету та інші послуги", - прокоментував Радим Янчур, власник RegioJet.

Потяги курсуватимуть в нічний час з відправленням з Праги, Перемишля і Кракова у вечірній час і з ранковим прибуттям на кінцеві станції. У пасажирів буде можливість подорожувати в спальних або сидячих вагонах.

В даний час компанія інвестує в подальше збільшення парку поїздів далекого прямування. Вже куплені перші два з 15 мультисистемних локомотивів Bombardier TRAXX MS3. Також компанія має намір вкласти значні кошти в розширення свого вагонного парку в 2021 році. На додаток до 50 залізничних вагонів, придбаним компанією в цьому році, в 2021 році буде додано як мінімум 70 вагонів.

Нагадаємо, що ще до початку пандемії коронавірусу чеський оператор планував запустити поїзд в напрямку України в червні 2020 року, потім новою датою називався грудень. Спочатку передбачалося, що поїзд з Праги в Польщі буде доїжджати до станції Медика, а в Україні - до станції Мостиська-2, а далі до Львова пасажирів будуть довозити автобусами.

На початку грудня Радим Янчур заявив, що RegioJet все ще планує подальше розширення мережі нічних поїздів за рахунок маршруту в Польщу і Україну.