o 1dl1dfcgchak7k712dc129c2ki1kПравоохоронці оголосили підозру 54-річному директору підприємства, який на ремонті однієї з вулиць Львова «нажив» 170 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Наприкінці 2019 року між підприємством (Товариство з обмеженою відповідальністю) та однією з районних адміністрацій Львівської міської ради був укладений договір про виконання робіт з капітального ремонту дворів, внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів на одній з вулиць Львова.

У подальшому керівник підприємства, 54-річний львів’янин, підписав та подав для оплати в районну адміністрацію акти приймання виконаних будівельних робіт, в які вніс перелік та вартість робіт, які фактично не були виконані, на загальну суму майже 170 тисяч гривень. Цей факт був підтверджений висновком будівельно-технічної експертизи. Таким чином зловмисник завдав державі збитків на вказану суму.

Сьогодні, 4 січня, слідчі повідомили керівнику підприємства про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.