24833518831f9b99a643525fa5686dc7Поліція почала штрафувати "євробляхерів". Правоохоронці отримали доступ до баз митниці. Тепер вони без проблем зможуть перевірити, хто завіз в Україну машину і чи не порушує вона транзитний період. Можна побачити навіть, коли та в якому пункті пропуску авто перетнуло кордон.

У Мережі з'явилося відео оформлення одного з перших протоколів на власника "євробляхи". Поліцейський склав адмінпротокол з сумою штрафу 8500 грн, пише ТСН.

"Ви, як особа, яка не ввозила цей транспортний засіб на територію України, не мали права ним користуватися. Тому на вас складено адміністративну постанову за частиною 8 статті 121 Кодексу адміністративних правопорушень", — розповів поліцейський порушнику.

"Керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту, тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн. — Ред.)", — йдеться в документі.

У свою чергу юрист на відео підтвердив, що копи діють законно.

Нагадаємо, що суд скасував штраф у 170 тисяч грн для "євробляхера".