164530629 491840798509901 8748632907408353627 n19 березня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив "містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва ТОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Шувар" регіонального аграрного центру з торговими, спортивно-відпочинковими приміщеннями, даховою котельнею та центром управління інженерними мережами на вул.Хуторівці, 4-Б".

Хтось може подумати, що на ринку буде зведено ще один термінал. Частково так і буде, адже "Шувар" активно прогресує і потребує розширення. Поте підприємство розвивається не лише в бік збільшення торгових і виробничих площ, але й соціальної та відпочинкової інфраструктури, важливої не лише для району, але й міста загалом. І в даному випадку йдеться про масштабний спортивно-розважальний центр, аналогів якому немає в цілому регіоні.

"Це буде спортивна арена для ігрових видів спорту розрахована на 2 тисячі глядачів. Її призначення – тренування та проведення матчів професійних команд. В першу чергу він розрахований для гандбольного клубу "Галичанка", який ми вже багато років підтримуємо. Також на ньому можуть відбуватися тренування та змагання з волейболу, баскетболу та мініфутболу. Цей комплекс матиме окремий вхід з вулиці Хуторівка, через який можна потрапити як на спортивні події, так і в ресторани, які тут розташовані", - зазначив засновник групи компаній "Шувар" Роман Федишин.

Він додав, що наразі це буде єдина арена такого високого рівня у Львові, але розраховує на те, що згодом все ж у місті буде збудувати великий спорткомплекс, про який вже говорять тривалий час:

"На цю ідею нас наштовхнула ситуація у Львові, де немає сучасного майданчика для ігор на європейському рівні.
Цей зал буде зроблено за усіма світовими стандартами і на найближчі роки він мав би забезпечити потребу міста у таких спорудах. А також потреби професійних команд та збірних України, які будуть кваліфікуватись на турніри найвищого ґатунку. А там місто має плани збудувати великий спортивний комплекс на 5 тисяч глядачів, який вже зможе приймати змагання рівня чемпіонату світу та Європи".

Директор гуртового ринку "Шувар" Іван Федишин, в свою чергу наголосив на тому, що при будівництві нової споруди було враховано не лише її функціональні характеристики, але й зовнішній вигляд. Тому до розробки проєкту було залучено провідних архітекторів, які взяли участь у конкурсі на кращий дизайн:

"Участь у відборі взяли декілька проєктів від львівських, київських та польських архітекторів. Перемогла ідея від польського архітектора Марека Арцішевського. Вона нам найбільше сподобалась у плані технології. Також найкраще підійшла у візуальному аспекті, адже нагадує наш логотип – ми розуміли, що це фасадна частина ринку, яка складатиме враження про нього на майбутнє".

Наступною важливою складовою концепції нового терміналу, за словами директора ринку, є його орієнтація на задоволення ширшого кола потреб мешканців Сихова та міста загалом.164354383 2884527611820937 2393405788651576775 n

"Окрім спортивних змагань, у залі можна організовувати різні події, зокрема і концерти, розраховані на 2 тисячі слухачів. В інші дні в суміжних зонах діятимуть ресторани з цікавою відпочинковою зоною. Плануємо, що їх тут може бути близько двадцяти. Також маємо намір створити терасу, де можна проводити заходи під відкритим небом. Для потреб відвідувачів спортивних заходів, чи ресторанів буде створено паркінг, місткістю близько 600 паркомісць. Він буде з'єднаний зі старою стоянкою і розташується на двох рівнях, враховуючи ландшафт. Вдень ним можуть скористатись покупці ринку, а увечері – ті, хто відпочиватиме у нас".

Іван Федишин додав, що після отримання містобудівної документації відразу приступили до проектувальних робіт. Далі прокладатимуть комунікації та інженерні мережі. А на кінець року вже планують розпочати будівництво.