0397594754Жовківський районний суд на Львівщині визнав екс-мера міста Дубляни Василя Поповича винним у побитті активістки та призначив йому покарання у вигляді штрафу 850 грн. Конфлікт між екс-мером та громадськими активістами стався 23 листопада минулого року, коли мер намагався провести закриту сесію для розгляду земельних питань. 

Про це повідомляє Zaxid.net

Суд встановив, що 23 листопада 2020 року близько 19:00 у приміщенні Дублянської міської ради міський голова схопив потерпілу Ольгу Кульбабчук за одяг біля шиї та штовхнув її в груди. Притиснувши активістку до стіни, своїм тілом блокував рухи потерпілої, чим завдав потерпілій фізичного болю, однак тілесних ушкоджень не спричинив. У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, розкаявся у своєму вчинку та попросив його суворо не карати.

У результаті вироком суду від 15 березня цього року 62-річного екс-мера Дублян Василя Поповича визнано винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 126 (побої та мордування) ККУ. Йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Нагадаємо, увечері 23 листопада 2020 року мер міста Дубляни Василь Попович намагався провести сесію для розгляду земельних питань, попри те, що кількість депутатів була недостатньою для кворуму. У приміщення не допускали мешканців та активістів. Коли вони намагалися потрапити всередину, їх виштовхав особисто мер Попович з допомогою інших депутатів. Активісти написали заяву у поліцію.

Василь Попович керував містом Дубляни 10 років. Після місцевих виборів 2020 року Дубляни увійшли до складу Львівської ОТГ.