630 360 1616181267 234Українська спортсменка Аліна Грушина вийшла в фінал кваліфікаційного турніру з жіночої боротьби в Будапешті. Вона виступає у ваговій категорії - 57 кг.

Грушина завоювала олімпійську ліцензію. У півфіналі вона перемогла шведку Сару Ліндборг - 10: 0.

Ще одну ліцензію завоювала Ірина Коляденко в категорії 62 кг. У півфіналі вона перемогла молдованку Маріану Есан - 10: 0, повідомляє Tribuna.com.

Відзначимо, що у вазі до 50 кг олімпійську ліцензію раніше завоювала Оксана Лівач, в категорії до 68 кг - Алла Черкасова.

Також, раніше портал Metaratings повідомляв, що 14 березня в Будапешті завершився етап Кубка світу з фехтування на шаблі.

За його підсумками жіноча збірна України посіла 8-е місце в командному турнірі. Це місце не дозволило українкам отримати ліцензію на Олімпіаду в Токіо.

На Олімпійський турнір проходять 4 кращі команди в світовому рейтингу, а також по одній найкращій команді з кожного континенту.

Після завершення Кубка світу Україна в світовому рейтингу займає 6-е місце. А найкращою європейською командою, яка не входить в топ-4, стала Угорщина.

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях не кваліфіковані на Олімпіаду вперше в історії. У 2016 році жіноча збірна України завоювала срібло Олімпіади в командній шаблі, а в 2008-му - золото.