pryzov1Весняний призов на військову строкову службу 2021 року. Усі питання та відповіді.

Чи зберігається робоче місце за призовником, який був офіційно працевлаштований?

- Так. За громадянином призваним на військову строкову службу на весь період служби зберігається робоче місце та середньомісячна зарплатня. Роботодавець немає права звільняти такого працівника під час проходження ним строкової служби.

Якщо призовник одружений та має неповнолітню дитину?

- Відстрочка від проходження військової строкової служби надається, якщо у призовника двоє або більше неповнолітніх дітей. Також, якщо одну неповнолітню дитину призовник виховує сам, без матері. (Рішення суду, смерть матері дитини).
Детальніше про відстрочку можна ознайомитись у Стаття 17 Закону України Про військовий обов'язок і військову службу ТУТ

Яка форма навчання надає право на відстрочку?

- Відстрочку на навчання отримує той абітурієнт, який поступив на навчання на денну форму навчання!!!! Заочна форма навчання права на відстрочку не надає!!!! Якщо призовник був відрахований з навчального закладу, перевівся на заочну форму навчання він буде призваний на військову строкову службу. Виключенням є академічна відпустка за станом здоров’ям.
Важливо!!!!! Призовники, які мають право на отримання відстрочки щорічно, до 1 жовтня, мають особисто надавати у свої територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) підтверджуючі документи!!!!!

Призовний вік громадян : 18 – 27 років. Термін проходження служби : вища освіта – один рік, без вищої освіти - півтори роки. Термін проведення весняного призову : квітень – червень 2021 року.

Якщо у Вас виникають питання по весняному призову ви можете подзвонити за номером : 032 260 26 44 або ж звернутись у свій територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.