9786543455667798Київська компанія «АЕРОК» з російським корінням планує збудувати у місті Стрий на Львівщині завод екологічного автоклавного газобетону. Міська влада Стрия погодила таке будівництво. Завод на 150 робочих місць планують запустити до кінця наступного року, пише Zaxid.net

У середу, 24 березня, у міській раді Стрия повідомили, що міський голова Олег Канівець підписав меморандум про співпрацю з генеральним директором ТОВ «АЕРОК» Дмітрієм Рудченком щодо будівництва заводу на 150 робочих місць у Стрию.

Зазначається, завод екологічного автоклавного газобетону із сучасними автоматизованими потужностями планують запустити у Стрию через 1,5 року. Цикл виробництва на новому заводі буде повністю закритий, тому він не становитиме небезпеки для довкілля. Нове підприємство буде зареєстроване на вул. Промисловій, 4 у Стрию. Це буде третій завод «АЕРОК» в Україні, два підприємства вже працюють у Київській області.

0907670 98765667«Компанія має чудову репутацію і завжди успішно співпрацює з місцевими органами місцевого самоврядування. До слова, уже розпочинається пошук працівників для нового заводу», – йдеться у повідомленні на сторінці Стрийської міськради у Facebook.

За даними YouControl, ТОВ «АЕРОК» зареєстроване у місті Обухів на Київщині. Спеціалізується на виготовленні виробів з бетону для будівництва. Кінцевим бенефіціарним власником є російська компанія «ГРУППА ЛСР» (місце реєстрації Санкт-Петербург). Генеральний директор «ГРУППА ЛСР» – російський мільярдер Андрій Молчанов, він же є її основним бенефеціаром.

0987654356789«ГРУППА ЛСР» вийшла на ринок газобетону в Україні у 2007 році, придбавши ВАТ «Обухівський завод пористих виробів», а також ввела в експлуатацію новий завод з виробництва газобетону в місті Березань Київської області. У 2014 році керівництво російської компанії заявляло про готовність продати свої заводи в Обухові та Березані, однак натомість зараз нарощує виробництво в Україні.