0394545945665Державними екоінспекторами в рамках розгляду звернення громадянина проведено позапланову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Перемишлянської ТГ.

IMG 4744В ході проведення перевірки працівниками Інспекції встановлено, що в селі Болотня (на орієнтовній відстані 850 м на північ від території ПП «Агрофірма «Дзвони») в урочищі «Загай» здійснюється складування твердих побутових відходів на площі 204 кв.м та відходів зерна (полови) на площі 1290 кв.м. На території, прилеглій до даних місць розміщення відходів спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрано проби ґрунту для визначення вмісту в них забруднюючих речовин. Слід зазначити, що під час проведення заходу державного нагляду (контролю) власників відходів не встановлено.

IMG 4743Враховуючи вищенаведене, відповідно до статтей 12, 21 Закону України «Про відходи» та п. 6 постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998р. № 1217 «Про порядок виявлення та облік безхазяйних відходів» Інспекцією зобов’язано Перемишлянську міську раду визначити кількість, склад, властивості, вартість відходів, ступінь небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини, вжити заходів до визначення власника відходів та вирішити питання про подальше поводження з відходами.