21Депутати Львівської міської ради звернулися до Кабінету міністрів України, щоб уряд перевів усі державні та приватні структури на дистанційну роботу. 

Про це інформує Zaxid.net.

Таке рішення, на думку автора звернення, депутата Гната Герича, зменшить темпи розповсюдження коронавірусу в Україні. За таке звернення депутати проголосували на засіданні Львівської міської ради у четвер, 25 березня.

Депутат міської ради, завідувач першого хірургічного відділення Клінічної лікарні швидкої медичної допомогти Гнат Герич розповів, що останні наукові дослідження довели, що немає ефективнішого заходу для профілактики пандемії, ніж обмеження соціальних контактів, а також дотримання відповідних правил населенням і вакцинація пріоритетних груп. Він також наголосив, що вакцинація не зможе захистити від усіх мутованих штамів коронавірусу.

«Наступним важливим висновком є те, що у всіх державах ми бачимо мутацію вірусу, що раніше не прогнозувалась. Це призводить до того, що вакцина, яка є зараз у світі, не перекриє всі мутагенні штами. Тому ми і в нашому регіоні бачимо настільки зміну захворювання і поширення вірусу, нові прояви захворювання і велику кількість ускладнень», – заявив Гнат Герич.

Таким чином депутати проголосували за звернення до міністра охорони здоров’я Максима Степанова та Кабінету міністрів України з проханням створити тимчасовий орган, який повинен перевести усі державні та приватні установи на дистанційну роботу. Таке рішення, на думку автора звернення Гната Герича, призведе до зменшення соціальних контактів, і це буде профілактикою розповсюдження вірусу. І також депутати просять уряд посилити заходи, які стосуються карантинних обмежень.