photo 2021 03 26 13 07 27На Львівщині за 255 млн грн з держбюджету модернізують 3 пункти пропуску на державних кордонах. Це «Рава-Руська», «Краковець» та «Шегині».

Про це повідомив Максим Козицький, голова ЛОДА.

Передбачено це розпорядженням Кабінету Міністрів України, прийнятим 24 березня, у межах облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки.

На ПП «Рава-Руська» за 95,3 млн грн влаштують скануюючу систему стаціонарного типу для огляду легкового автотранспорту, систему інтелектуального відеоконтролю та вагових комплексів для зважування вантажного автотранспорту під час руху на в’їзді та на виїзді.

По 65 млн грн передбачено на влаштування скануючих систем легкового автотранспорту на ПП «Краківець» та «Шегині».

"На сьогодні в нас є великі амбіції – хочемо збудувати на території Львівщини п’ять нових пунктів пропуску. Однак зреалізувати це без підтримки польських сусідів неможливо. Вони ж наголошують, щоб ми спершу завершили всі прийняті на себе зобов’язання по діючих пунктах. Тож фінансова підтримка з боку держави дуже важлива. Це значно пришвидшить роботи і наблизить нас до втілення наших задумів", - йдеться у повідомленні. 

Загалом в межах польського кредиту Україні на облаштування 25 діючих і будівництво 10 пунктів пропуску надано позику в розмірі майже 25 млн євро.