99999999666Невідкладна медична допомога Б’єльсько-б’яла передала машину відділу надзвичайних ситуацій у Кіцмані (Чернівецька область). Рішення викликало хвилю ненависті до медиків служби порятунку в Б’єльську.

Про це інформує inpoland.net.

Обурені жителі округу звинуватили рятувальників у безгосподарному управлінні в умовах епідемічної кризи.

Однак виявляється, що швидку допомогу, яка їхала до українських партнерів, просто замінили новим обладнанням. Директор служби порятунку в Б’єльську Войцех Валігора пояснив, що швидка допомога, яка їхала в Україну, обслуговувала рятувальників протягом 5 років, а це стільки, скільки термін служби такого транспортного засобу згідно з процедурами державної системи порятунку. Однак автомобіль швидкої був у дуже хорошому стані, тому було прийнято рішення підтримати колег за східним кордоном.

Минулого року Служба швидкої допомоги у Б’єльську отримала чотири нові машини швидкої допомоги для заміни старих зношених транспортних засобів. В даний час у розпорядженні рятувальників 14 машини швидкої, у тому числі дві, з якими воєвода уклав контракт на час пандемії.

Валігора додав, що найбільшою проблемою його підрозділу в даний час є не відсутність машин, а час, необхідний для передачі пацієнта, зараженого короанавірусом, до лікарні. Після кожного такого втручання транспортний засіб необхідно ретельно дезінфікувати, що суттєво впливає на здатність швидко реагувати на всі дзвінки.