6666663У Львові планують збудувати сучасний Центр матері і дитини. Про будівництво нового медичного закладу 14 квітня повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак у своєму Телеграм-каналі.

Інвестором хоче стати успішний в Україні та США підприємець, українець за походженням.

"Cпілкувалися з директорами Лікарні швидкої медичної допомоги — Олегом Самчуком і Мар‘яною Свірчук, які розповіли, що цей центр буде єдиною та унікальною установою в Західній Україні. Надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу дітям з вродженими вадами, дітям, народженим раніше терміну, та матерям з екстрагенітальними патологіями. Матиме сучасне пологове відділення, неонатологію, малюкову кардіохірургію та антинатальну хірургію", - йдеться у повідомленні.

Це забезпечить збереження «теплового ланцюга», коли відразу після народження дитини фахівці зможуть прооперувати малюка. Простими словами — замкнений цикл медичних послуг в одній будівлі. І як наслідок — зниження рівня смертності серед дітей з вродженими патологіями.

Львівська дитяча лікарня, на жаль, не надає таких медичних послуг. А новий центр у співпраці з нею зможе відкрити просто нові можливості в розвитку медицини Львова.

За словами секретаря ЛМР, єдине, що потрібно від міської ради – згода на це будівництво поряд з Лікарнею швидкої медичної допомоги.

"Відповідну ухвалу депутатський корпус розгляне на сесії вже 22 квітня. Сподіваюся на одноголосну підтримку. Мало кому і коли така можливість трапляється. Мусимо реалізувати", - зазначив Маркіян Лопачак.photo 2021 04 15 12 56 24