4EAtT1OsUTynГалицький районний суд Львова визнав винним у порушенні карантину та дрібному хуліганстві студента «Львівської політехніки», який обматюкав до поліцейських та відмовився показати свій паспорт. За адмінправопорушення хлопця оштрафували на 17 тис. грн.

По це інформує Zaxid.net.

Як вказано у постанові суду, близько опівночі 9 квітня до поліції надійшов виклик на вул. Кримську через чоловіка, який матюкався до перехожих. У суді свідки розповіли, що кожної п’ятниці в офісі, де працює цей чоловік, відбуваються вечірки до 03:00, тому сусіди регулярно викликають туди поліцію. Протягом січня 2020 року – квітня 2021 року сусіди вісім разів звертались до поліції.

9 квітня через шум вночі сусіди піднялись до офісу, де проходила вечірка, та попросили зробити музику тихіше, однак їх обматюкали. Коли люди викликали поліцію, то гості уже почали розходитись з вечірки. Поліція перегородила проїзд авто, у якому їхали кілька учасників вечірки. На прохання надати документи, один з хлопців поводився агресивно, матюкався та штовхав патрульних. Його доставили у відділок за дрібне хуліганство та порушення карантину.

Згідно з постановою уряду, людям у жовтих карантинних зонах заборонено перебувати на вулиці без документів. Станом на 9 квітня Львівщина перебувала у червоній карантинній зоні, однак вимога носити документи на вулиці була чинною.

У суді обвинувачений свою провину не визнав. Він заперечив, що матюкався, а також те, що не мав при собі документів. Він заявив, що поліцейські не показали йому свої документи, а тому він вирішив не показувати їм свої.

Дослідивши матеріали справи, зокрема покази свідків та відео з нагрудних камер поліцейських, суддя Людмила Фролова визнала хлопця винним у дрібному хуліганстві та порушенні карантину, оштрафувавши його на 17 тис. грн. На постанову суду може бути подана апеляція.