1549530088 4140 650x410Шевченківський райсуд Львова зобов’язав компанію «Ірокс» виплатити понад 240 тис. грн через падіння снігової брили на позашляховик Mitsubishi Outlander XL львів’янина.

Про це інформує Zaxid.net.

У рішенні суду за 16 вересня вказано, що випадок трапився 21 лютого на вул. Бальзака поруч із будинком №25, який звела компанія «Ірокс». Львів'янин припаркував позашляховик Mitsubishi Outlander XL поруч із багатоповерхівкою і на його авто впала снігова брила та снігоутримувачі з даху будинку. У суді він розповів, що через падіння брили було пошкоджено капот, дах, кришку багажника, передній бампер, четверо дверцят, а також розбите лобове скло.

На місце події водій викликав поліцію, яка зафіксувала пошкодження авто. Також у рішенні суду вказано, що у зоні падіння снігу була огороджувальна стрічка на відстані близько трьох метрів від будинку. Вона перекривала лише тротуар, на місці для паркування авто застережних знаків не було.

Згідно з листом від Львівської міськради, ЛКП не обслуговують будинок, з якого впала снігова брила, його обслуговує житлово-експлуатаційна контора дирекції по будівництву ЗАТ «Ірокс». Відтак водій подав в суд на ПАТ «Ірокс» з вимогою компенсувати витрати по ремонту авто, а також завдану моральну шкоду.

Відповідач заперечив позовну заяву, оскільки, за словами представника «Ірокса», немає жодних доказів, які б свідчили, що снігова брила впала саме з даху будинку, який він обслуговує.

Дослідивши матеріали справи, суддя Руслан Єзерський частково задовольнив позовні вимоги львів’янина та зобов’язав ПАТ «Ірокс» виплатити йому 237 тис. грн матеріальної шкоди та 5 тис. грн моральної компенсації. На рішення суду ще можна подати апеляцію.