1 268174674167814678421Наші вулиці мають носити імена наших героїв та наших моральних авторитетів.

Від 31 травня у Львові нема вулиці Льва Толстого, тепер це вулиця Блаженнішого Патріарха Любомира Гузара. Відкрили її у шосту річницю, відколи кардинал народився для Неба. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"Владико, дякуємо за служіння, мудрість і живу любов до Бога та України. Пам‘ятаємо", - йдеться в його дописі.

Любомир Гузар (1933-2017), патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, український релігійний діяч. Він був і залишається моральним авторитетом для кількох поколінь українців.

Любомир Гузар народився 1933 року у Львові. Вже 1944 року почалася його велика мандрівка країнами. Родина переїхала до Австрії. Потім була Америка, де він здобув богословську освіту та став священником, а також Італія, де патріарх Йосип Сліпий висвятив Любомира Гузара на єпископа.

До рідного Львова Блаженніший повернувся лише за півстоліття.

У 2001 році Любомир Гузар був обраний главою Української Греко-Католицької Церкви, яку він очолював 10 років.

Патріарх  спілкувався українською, польською, німецькою, англійською та італійською класичними і літургійними мовами, а також є автором шести книг.

Блаженніший нагороджений чотирма державними вищими нагородами: Орденом князя Ярослава Мудрого III ст., Орденом князя Ярослава Мудрого IV ст., Орденом князя Ярослава Мудрого V ст., та Орденом “За заслуги” III ст.

"Форпост" раніше писав: "Людина з великої літери і моральний авторитет для українців. 10 фактів з життєвого шляху Любомира Гузара".

Ми також раніше публікували приватні спогади помічника Любомира Гузара.