64738321 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи. І саме цьогоріч виповнюється 10-ть років від початку Революції Гідності.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, до цієї дати на Львівщині проведуть низку заходів.

Зокрема, о 10:00 год відбудеться вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища.

Також, о 18:00 год на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи, проведуть акцію «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності». Це - мистецький перформанс, під час якого усі присутні зможуть знову відчути дух Майдану, що панував 10- ть років тому. Виконавець Shumei на фортепіано виконає пісні, що лунали зі сцен Майдану у Львові і не тільки. Також, прозвучить декілька пісень, що стали символами вже під час повномасштабного вторгнення рф.

«Запрошуємо мешканців Львівщини долучитись до заходів. Зокрема, згадати події, коли люди вийшли на мирний протест за європейське майбутнє і мужньо стояли за нього, цей дух єднання за спільні цілі, дотримання прав та свобод громадян, справедливість та демократію. Згадаємо та вшануємо пам'ять тих, хто сьогодні у лавах Небесної Сотні. Українці не на словах знають, як захищати свою гідність і виборювати свободу, як і 10-ть років назад, так і сьогодні, на превеликий жаль, найвищою можливою ціною - людським життям», - зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.