743834983Соціальними мережами ширяться дописи з критикою львівського підприємця Ігоря Гринкевича щодо його можливої протиправної діяльності на тендерах з Міністерством Оборони України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Як ілюстрування дописувачі використовують фотографію, на якій начальник Львівської ОВА Максим Козицький, очільник Львівської обласної ради Юрій Холод та Ігор Гринкевич підписують меморандум про співпрацю.

«Наголошую, що ні я, ні Львівська обласна військова адміністрація не маємо жодного стосунку до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича на закупівлях Міноборони. Якщо така діяльність мала місце, то правоохоронні органи та суд мають дати правову оцінку йому і всім тим особам, які з ним співпрацювали. Винні повинні понести максимально суворе покарання.

Офіційно заявляю, що як начальник Львівської ОВА я не знайомив Ігоря Гринкевича з посадовими особами МОУ і жодним чином не сприяв його співпраці з МОУ», – наголосив Максим Козицький.

Особисто очільник Львівщини та Ігор Гринкевич зустрічалися всього тричі, зокрема задля підписання цього меморандуму з благодійним фондом «HOPE.UA», представником якого є Гринкевич. Про що цей меморандум читайте за посиланням.

«Оскільки «HOPE.UA» є достатньо великою та відомою благодійною організацією і поки що до неї ніяких претензій нема, то у мене не виникало жодних сумнівів щодо її діяльності. Відповідно до меморандуму теж. Йдеться про реорганізацію Журавненського будинку підтриманого проживання психоневрологічного типу. Якщо на цьому етапі у когось є інформація про можливі протиправні чи шахрайські умисли «HOPE.UA» в особі Ігоря Гринкевича чи інших осіб, які цей фонд представляють, то прошу повідомити не лише мені, але й правоохоронним органам. Якщо такі факти мають місце, то як начальник ЛОВА обіцяю, що вище згаданий меморандум буде розірваний в односторонньому порядку», – зауважив очільник області.

Кілька компаній Ігоря Гринкевича з 2012 року працювали у Львівській області. Понад 15 підрядів він отримав до призначення на посаду голови обласної адміністрації Максима Козицького у 2020 році. До цього часу щодо двох компаній Ігоря Гринкевича порушили два кримінальних провадження. В одному випадку були заактовані роботи, яких не зробили, в іншому – не в повному обсязі поставлене обладнання.

За позовом ЛОВА влітку торік Касаційний кримінальний суд постановив стягнути з відповідача на користь УКБ ЛОВА матеріальну шкоду у сумі понад 118 тисяч гривень. Щодо іншого кримінального провадження – суд першої інстанції за позовом ЛОВА вирішив відшкодувати понад 721 тисячу гривень на користь тієї ж ЛОВА.

Підписаних угод з компаніями Гринкевича за каденції Максима Козицького було три:

  •   Перша угода – школа-довгобуд у смт. Гірник, розпорядження про реконструкцію якої прийняли ще у далекому 2016 році. Договір з компанією Гринкевича підписали у 2022 році. Попередній підрядник, якого обрали ще до 2020 року, актував роботи, які по факту не були виконані. Компанія Гринкевича у коротші терміни завершила роботи. Зараз очікують сертифікату від ДІАМ, щоб діти вже почали вчитись у ній.
  •   Друга угода – школа-довгобуд у селі Черниця, реконструкцію якої почали ще у 2008 році. Угоду з компанією Гринкевича підписали минулого року. За 3,8 млн гривень замінили вікна, частково утеплили перекриття горища, щоб коробка будівлі банально не руйнувалась.
  •   Третя угода – будівництво центру безпеки громадян у селі Східниця. Попередня компанія не встигала з термінами будівництва і тому ми минулого року змінили її на компанію Гринкевича. Плануємо центр відкрити вже цього року. Все залежить від фінансування.

«Якщо Ігор Гринкевич та люди, з якими він співпрацював, винні, то за свою «діяльність» вони мають понести найсуворіше покарання, яке передбачене законом. Бо збагачення на війні – це мародерство. Окремо наголошую: я не подавав сина Ігоря Гринкевича – Романа Гринкевича – на нагородження відзнакою «Золоте серце»», –  підкреслив Максим Козицький.