У Львові суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави директору підприємства, який, виконуючи функції підрядника проведення реконструкції вулиць міста, організував систему розкрадання бюджетних коштів.

Про це Цензор.НЕТ повідомила речниця Департаменту захисту економіки Національної поліції Наталія Калиновська.

За її словами, співробітники управління захисту економіки Львівського обласного управління НПУ спільно з прокуратурою викрили директора компанії - підрядника, який шляхом підписання недостовірних актів прийому виконаних робіт заволодів бюджетними коштами в сумі понад вісім мільйонів гривень.

"Департамент житлового господарства та компанія - підрядник уклали договір на проведення реконструкції однієї з вулиць міста на загальну суму понад 42 мільйони гривень. Зокрема, в акти виконаних робіт були внесені роботи, які насправді проведені не були. Крім того, в документи вносилися недостовірні відомості в частині обсягів і вартості фактично виконаних будівельних робіт, а також матеріалів, які використовувалися. в результаті вартість проведених робіт була завищена більш ніж на вісім мільйонів гривень, які були безпідставно перераховані на рахунок підприємства", - розповіла Калиновська.

Вона зазначила, що за цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК. Після цього директор компанії був затриманий під час спроби дати хабар у розмірі 220 тисяч гривень співробітнику прокуратури за закриття кримінального провадження. За цим фактом додатково було відкрито ще одне кримінальне провадження. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення 512 тисяч гривень застави. Тоді директор компанії заплатив заставу і вийшов на свободу.

"Галицький районний суд Львова заарештував зловмисника з альтернативою внесення застави в розмірі понад 600 тисяч гривень. Він був узятий під варту в залі суду. Крім того, арештовано його майно, зокрема будинок і автомобіль, вартістю понад мільйон гривень", - підкреслила Калиновська.

Як повідомляв Форпост, екс-директору одного із підприємств міста Львова та двом інженерам технічного нагляду, які своїми діями завдали збитків територіальній громаді міста Львова на суму понад 8 млн грн., було повідомлено про підозру.