У селі на Львівщині ветеринари зафіксували спалах сказу.  Так в селі Верхній Дорожів, Дрогобицького району, що на Львівщині, зареєстровано випадок вірусу. 

 У селі живе понад дві тисячі людей, і у кожен двір вже навідалися ветеринари. Щоб сказ не поширився за межі села, всіх тварин довелося вакцинувати – від котів і до коней. У Верхньому Дорожеві це вже другий спалах небезпечної інфекції за літо.Про це повідомляє ІА ZIK

«Моя корова завжди була лагідна, я її гладила по голові, вона мене слухала. Та зовсім раптово худоба стала агресивною. Я думаю, що це через те, що її вкусила лисиця. Так вона заразилася сказом і вмерла», – вважає місцева мешканка Катерина Квик.

Через великий ризик поширення смертельно небезпечного вірусу епідеміологи зібрали бригаду з тридцяти фахівців і за один день щепили усіх домашніх тварин.

«В умовах карантину забороняється переміщення тварини без дозволу ветлікаря, клінічних оглядів тощо. Поліція усіх перевірятиме, а особливо тих, хто везе тварин без документів», – зазначив в.о. начальника Держспоживслужби Дрогобича Володимир Білас.

Деяким людям теж негайно ввели вакцину – по п'ять уколів кожному.

«Ми опитали усіх, хто безпосередньо контактували із зараженою худобою. З’ясувалось, що це 12 осіб. Наступного дня їх відправили на профілактичне щеплення», – розповів заступник головного лікаря Дрогобицької районної лікарні Роман Винар.

Проблему зі скаженими лисами керівництво району хоче вирішити з допомогою мисливців, у яких власне починається сезон полювання.

А в селі режим карантину триватиме ще два місяці, аж поки ветеринари не переконаються, що решта худоби не заражена.