zhovkva synagogaСміттєва криза на одній з центральних вулиць Жовкви переповнила чашу тепріння як депутатів так і місцевої громади. Людей дістало стихійне звалище сміття поблизу Жовківської синагоги — пам'ятки архітектури, історії та культури, що озташована на вулиці Запорізькій.

zvalka 1"Це ж одна з найбільших синагог у Європі, яка займа третє місце по величині. Спершу там поставили один бак, потім інший, а потім як завжди те сміття "забувають" вивозити. Люди мені скаржаться, що те сміття знаходиться впритул до кіосків з хлібом, а біля того звалища пацюки бігають. Вони не можуть продавати там продукти через сморід. І це не дивлячись на те, що синагога - одне з найбільших памяток Жовкви, туди кожного дня приходить велика кількість туристів, які з жахом спостерігають ту картину. zvalka2Попри все це з кожної особи Жовківська комунальна служба збирає кошти на прибирання" - про це в телефонній розмові кореспонденту Форпост розповів голова комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів Жовківської районної ради Ігор Муравський, який виклав фото незаконного звалища на своїй сторінці.

zvalka 3Зазначимо, що вивзенням сміття на цій ділянці займається фірма АВЕ. Чисельні звернення мешканців на разі не допомогли у вирішенні проблеми.