kurbanСьогодні, 4 вересня,  мусульманська громада області відсвяткувала найбільше для них свято в році – Курбан Байрам.

Організація свята стала можливою завдяки підтримці ДУМ АР Крим, Меджлісу кримськотатарського народу, ГО «Релігійна громада мусульман м. Львів», Конгресу азербайджанців України, культурного центру кримських татар у Львові, узбецької діаспори Львіва, культурної громади казанських татар, ГО «Кримській дім у Львові», ГО «Селям», БФ «Хайтарма», БФ «Hasene» (Німеччина) та Державного Управління у справах релігій Республіки Туреччина.

Привітали мусульманську громаду і пердставники львівської адміністрації: Мирослава Туркало – т. в. о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, Мирослав Маринович – віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові, Ернест Абкєлямов – голова ГО «Земляцтво кримських татар». Під час свята відбулися різноманітні конкурси, ігри та частування національними стравами. Привітали мусульман міста також танцювальний колектив з м. Києва «Кавказ».

Курбан Байрам - (Ід аль-Адха) - свято мусульман, пов'язане з обрядом паломництва в Мекку (хадж) до Будинку Господа. Хадж є одним із стовпів Ісламу і символізує єдність і рівність мусульман, покірність Богу і прощення гріхів.

Нагадаємо, що сьогодні святкування Курбан Байраму у Львові відбувається третій день, про що пиcали в Форпост
1 вересня в 8-00 - Байрам намаз (вул.Саксаганського, 20)
3 вересня в 15-00 Роздача Курбан м'яса (вул.Саксаганського, 20)
4 вересня 2017 р. мусульманська громада м. Львів запрошує на урочисті заходи, приурочені до відзначення одного з найважливіших мусульманських свят - "Курбан Байраму, що відбулись в центральному парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (літня сцена в центральної частині парку).