1776540Захід, організований Асоціацією Західноукраїнських забудовників та Львівською міською радою, відбудеться 19 вересня, повідомляють на сайті асоціації.

В червні поточного року набули чинності зміни до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”. Вони внесли суттєві корективи в сфері будівництва та змінили процес отримання дозвільної документації. Уже три місяці ринок існує в нових умовах, проте деякі питання досі потребують обговорень. 

У зв’язку з цим Асоціація Західноукраїнських Забудовників ініціювала проведення семінару, що має на меті заповнити ці інформаційні прогалини та започаткувати формат конструктивного діалогу між  представниками бізнесу та  органами державної влади і місцевого самоврядування. До участі в заході буде запрошено керівників провідних девелоперських, проектних і консалтингових компаній Львівщини, а також  представники ІДАБК у м. Львові, Департаменту ДАБІ у Львівській області, центрального апарату ДАБІ України та перші особи з питань містобудування Львівської міської ради.

Питання, що обговорюватимуться у запланованих дискусіях,  стосуватимуться  перспектив містобудування в умовах сьогодення, проблематики незаконних забудов та бачення підприємців та міської влади подальшої перспективи розвитку галузі на найближчий період. Також буде проведено обговорення практичних аспектів застосування законодавчих новацій в містобудуванні, зокрема позиція контролюючих органів всіх рівнів стосовно здійснення нагляду за діяльністю суб’єктів містобудування .

Організатори очікують, що  результати проведених дискусій стануть основою для напрацювання “дорожньої карти” з врегулювання наявних проблемних питань питань та заповнення прогалин, які існують на практиці.