107458Львівський окружний адміністративний суд м. Львова частково задовольнив адміністративний позов об’єднання комітетів для євреїв колишнього СРСР та представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу до ЛОДА у справі Державного історико-архітектурного заповідника у м. Львові.

Сьогодні, 25 вересня, суд постановив:

  • Визнати неправомірними діяння щодо заявлення ЛОДА засновником та органом управління Державного історико-архітектурного заповідника у м. Львові.
  • Визнати бездіяльність ЛОДА щодо неподання заяви та документів державному реєстратору про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб щодо зміни органу управління Державного історико-архітектурного заповідника у м. Львові.
  • Зобов’язати ЛОДА повторно розглянути звернення представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо засновника Державного історико-архітектурного заповідника у м. Львові у місячний строк з дня набрання постанови законної сили з урахуванням викладених в ній мотивів.
  • Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань з ЛОДА на користь об’єднання комітетів для євреїв колишнього СРСР та представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу 8268 гривень сплаченого судового збору.

«Висловлюємо щиру подяку судді Львівського окружного адміністративного суду Мартинюку В.М. за прийняття законного та справедливого рішення, яке забезпечить збереження історико-культурної спадщини у м. Львові, та навіть більше, адже це не лише національна спадщина України, а й надбання Світового значення!!! Мова йде про Державний історико-архітектурний заповідник», - прокоментувала рішення суду юристка-активістка Тетяна Могінська.