c8444bfcdc9d37d5e0468e363225cb62 0 119 829 287Український журналіст потребує 6, 5 тис злотих для операції на око, що проводитимуть польскі хірурги у Варшаві. Про це повідомляє польський благодійний сайт Zrzutka.

Ігор Демченко - адвокат та журналіст з Києва, що як свідомий громадянин та професіонал перебував на київському Майдані під час Революції Гідності. 

19 січня 2014 року, коли він помітив офіцерів Беркуту, які кидали каміння, щоб спровокувати демонстрантів, він намагався сфотографувати цю ситуацію. Ігор мав розпізнавальні позначки преси, та незважаючи на це беркутівець кинув у нього гранату. Шкло окулярів потрапило в очі, а обличчя Ігоря було сильно поранено. Тоді в Києві не було можливості лікувати Ігоря.

Волонтери відправили його на операцію до Польщі. Лікарям вдалося врятувати зір на одне око. Але з 2014 року Ігор повинен повторно проходити операції, щоб не осліпнути. Частину лікування Ігор повинен продовжувати у лікарів, які займалися цим на початку в Польщі. І це коштує чималих грошоей, бо Ігор не має польської страхівки. У вівторок, 3 жовтня, знову повинна відбутись операція у Варшаві. Ігор завжди намагається самостійно знайти гроші на своє лікування. Але його ситуація складна. Незручності пов'язані із погіршенням зору обмежують його здатність працювати.

Той, хто завжди допомагає іншим, зараз сам потребує підтримки.