voseny 2013 novyi pp«На сьогодні громадяни Львівщини не можуть поскаржитися на ті порушення, які вчиняються на митних постах проти них. Люди закону не порушують, дотримуються норми 500 євро і 50 кг. А митники їх різними шляхами провокують на дачу хабара», – про це на сесії Львівської облради 10 жовтня заявив депутат Євген Буба, пише ЗІК. За його словами, на митниці процвітає корупція та контрабанда.

Депутат вважає незрозумілою кадрову політику на Львівській митниці. «Керівництво митниці призначається на два місяці як т.в.о. Далі приходить другий на два місці як т.в.о. Далі знову повертається попередній на два місяці. Зробили таке замкнуте коло», – пояснив він.

«Пропоную створити тимчасову контрольну комісію. Залучити громадські організації, які діють при ДФС. Комісія зможе зупинити транспорт, запросити правоохоронні органи, щоб вони оглянули ці автомобілі. Створити при комісії обласної ради телефон довіри, на який громадянин може поскаржитися на ті чи інші дії митників», – додав Буба.

З його слів, на Львівській митниці «ще більше йдуть колони (контрабанди, – авт.), ніж йшли. «Чому призначають тимчасових керівників на два місяці – бо це дозволяє уникнути відповідальності», – переконаний депутат.

На запитання, до чого буде зводитись роль депутатської контрольної комісії, Буба пояснив: «Ми зможемо це призупинити (правопорушення, – авт.), звернути увагу на них. Щоби скарги громадян були тут (у сесійному залі, – авт.) озвучені. Тоді запросити керівника митниці, поставити йому запитання, а далі прийняти звернення до керівництва держави, щоби цей не йшов по третьому колу».

Створення контрольної комісії у своєму виступі підтримав також депутат Михайло Ковалик.