IMG 9905 1024x682З нагоди свята Дня захисника України та 75-річниці створення УПА у Дрогобичі, 15 жовтня, урочисто відкрили скульптурну композицію «Повернення воїна АТО», присвячену справжнім патріотам України, які ризикуючи власним життям, стали на захист своєї Батьківщини та повернулися живими до рідного Дрогобича і сьогодні перебувають серед нас.

IMG 9871 1024x682Церемонія відкриття відбулася за участю воїнів АТО, волонтерів, учасників Революції гідності, керівництва міста, депутатів, громадськості та гостей міста. Про це інформують у Дрогобицькій міській раді.

Право відкрити скульптурну композицію «Повернення воїна АТО» надали міському голові Дрогобича Тарасу Кучмі, Народному депутату України Богдану Матківському, меценатові композиції Олені Курило, воїнам АТО — Василю Хруню, Іванові Дацку, Тарасу Кузьмаку та Джамалу Джамхірову.

IMG 9779 1024x682Відтак під звучання гімну-реквієму «Пливе кача…» хвилиною мовчання вшанували пам`ять Героїв АТО, які віддали своє життя за свободу, незалежність та єдність нашої держави, увійшовши в безсмертя.

Опісля представники духовенства провели чин освячення скульптурної композиції.

Воїн АТО Юрій Швець наголосив присутнім, що цей пам’ятник має бути нагадуванням всім нам, що війна ще незавершена, але перемога в наших руках і ми повинні за неї боротися.

Зазначимо, автором скульптури є відомий львівський скульптор, член Львівської національної спілки художників України Тарас Данилюк. 

Фото: Дрогобицька міська рада