2 main ukrСьогодні, 16 листопада, на пленарному засіданні Львівської міської ради розглядатимуть питання «Про надання ТзОВ “Львівські традиції“ дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вул. Федорова, 23 та вул. Федорова, 28». Як зазначають у Представництві Американського Об'єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу, розгляд такого питання не входить до повноважень депутатів міської ради.

«Щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, ЛМР може надати дозвіл лише на земельні ділянки комунальної власності. Земельні ділянки на Федорова 23-28 є землями державної власності, а право розпорядження такими належить Кабміну і це встановлено рішеннями судів, рішення у яких прийнято по 6 справах і всі рішення вступили в законну силу, а тому є обов’язковими для виконання всіма особами на території України», - йдеться в повідомленні Представництва Американського Об'єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу.

«З 2011 року ми перебували в спорах з ЛМР, всі рішення винесені на нашу користь. Ми ставимо до відома депутатів, що проголосувавши за таке рішення і надавши такий дозвіл Ви виходите за межі власних повноважень, чим вчиняєте протиправні діяння, - зазначає на своїй сторінці у Фейсбук Мейлах Шейхет, керівник релігійної громади «Турей Загав», директор Центру дослідження юдаїки і благодійної організації «Єврейське відродження», директор Американо-українського бюро з прав людини та верховенства права, член Американської єврейської правозахисної організації (UCSJ). - З бюджету міста пішло біля 100 000 000 гривень на витрати по тих самих земельних ділянках, по яких приймались ухвали і рішення в 2005-2007р., а в 2016 і 2017 роках виплачувались борги».

Також директор Центру дослідження юдаїки і благодійної організації «Єврейське відродження» додає, що з цього приводу вже ведеться досудове слідство з тих питань. А справа по законності реєстрації незавершеного будівництва на Федорова оспорена в судовому порядку.