tymohovych petr 81У Польщі затримали за підозрою у зберіганні та поширенні дитячої порнографії відомого політтехнолога Петра Тимоховича, який на минулих місцевих виборах працював на партію «Самопоміч» та Андрія Садового. Про це повідомляє IA ZIK. 

Петро Тимохович працював на партію «Самопоміч» і є автором слоганів: «Візьми і зроби», «Не політики, а люди».

Польська поліція розпочала акцію «RINA», спрямовану на виявлення педофілів. В рамках цієї акції поліція виявила кілька десятків комп’ютерів, дисків та інших носіїв з дитячою порнографією. Щодо 34 осіб розпочали кримінальне розслідування, 12 осіб зізналися, що володіють матеріалами дитячого порно. Шістьом особам висунуто звинувачення, їм загрожує від 5 років позбавлення волі, – повідомляє Ddziennik.

Одним з осіб, у яких провели обшук був відомий політтехнолог Петро Т., в якого кілька років тому вже пробували шукати матеріали з дитячою порнографією, але тоді на його комп’ютері нічого не знайшли.

Цього разу його було затримано. Прокурор, який віддав наказ затримання, зазначив: «Справа з 2015 року стосується володіння і розповсюдження порнографічних матеріалів за участі дітей».

2014 року Петро Т. виїхав до Азії, де збирався одружитися з молодою камбоджійкою Са На. До Польщі він приїхав нещодавно, щоб відвідати родину, а також прочитати кілька лекцій.

«Слідство тривало понад два роки. Ми мали достатньо доказів, щоб затримати Петра Т. Суд підтримав наш запит про затримання. Петро Т. продавав будинок у Польщі і хотів поїхати до Камбоджі. Ми боялися, що він залишиться там назавжди», – сказав прокурор Марцін Садуш.

Петро Тимохович – відома постать у політичних колах Польщі і не тільки. Зокрема, він співпрацював з Анджеєм Леппером – лідером польської партії «Самооборона», Міхалом Камінським та іншими.