296275Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області провів позапланову перевірку Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради щодо законності видачі містобудівних умов і обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованою підземною автостоянкою на вул. Солов’їній, 21, 21-А у місті Львові.

Замовником забудови земельної ділянки є ТзОВ «ДКС Захід».

Під час проведення позапланової перевірки встановлено, що містобудівні умови і обмеження видані з порушенням вимог законодавства та державних будівельних норм: на дві земельні ділянки видано одні містобудівні умови і обмеження, що не містять конкретних положень нормативних розрахунків із вмістом цифрових показників та з порушенням терміну їх видачі.

У зв’язку з чим, Департаментом прийнято рішення про скасування дії містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на вул. Солов’їній, 21, 21-А у м. Львові.

На даний час Департаментом, в порядку здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду, вжито невідкладні заходи за результатами яких  скасовано дозвіл на виконання будівельних робіт та вживаються заходи щодо зупинення виконання будівельних робіт за вказаною адресою.